Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Mansur Yavaş'tan cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili konuştu: Belediye başkanlığı yaparken başka bir hedefe odaklanmak gibi bir hedef içinde olamam.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanlığı adaylığı iddialarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

İçlerinde Sputnik ve DW Türkçe'nin de yer aldığı yabancı basın kuruluşu temsilcileri ile buluşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisine sorulan soruları cevapladı. CHP ve İYİ Parti liderliğindeki Millet İttifakı'nın muhtemel ortak Cumhurbaşkanı adayları içinde gösterilmesine ve adaylığı durumunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in itiraz etmeyeceği doğrultusundaki açıklamalarına ilişkin soruları cevaplayan Yavaş, tek hedefinin Ankara halkının en üst seviyede belediyecilik hizmeti alması olduğunu belirtti.

"AYNI ANDA SAKIZ ÇİĞNEYİP BİSİKLET SÜREBİLİRİM"

Yavaş, "Ben aynı anda sakız çiğneyip, bisiklet sürebilirim ama belediye başkanlığı yaparken başka bir hedefe odaklanmak gibi bir hedef içinde olamam. Ankara halkına vaatlerimi yerine getirmeye çalışıyorum. Türkiye'de insanlar benim hakkımda ne düşünüyor diye anket yaptırmadım. İnsanların bana sempatiyle yaklaşmasından memnunum. Sayın Akşener de iltifat ediyor. Kendisiyle görüşmüş değilim. Cumhurbaşkanlığı adaylığı gurur verici olur, ama ben zengin bir Ankara hedefine odaklanıyorum" dedi.

Ankara'da kendisine oy versin vermesin herkesi memnun etmek amacıyla görev yaptığını ve birtakım anketlerde kendisiyle alakalı memnuniyet seviyesinin yüzde 74'lerde olduğunu kaydeden Yavaş, bu oranı yüzde 90'ların üzerine çıkarmayı amaçladığını belirrti. Yavaş, 'Bana oy vermeyen bir kişinin dahi memnuniyetsizliği basına yansımadı. Herkese eşit mesafede duruyorum ve belediye hizmetlerimle bu konuda bir model ortaya koyuyorum" açıklamasında bulundu.