Facebook'un yeni ismine tepki yağdı

Facebook'un yeni ismine tepki yağdı
Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Facebook, Instagram WhatsApp gibi şirketlerinin "Meta" adı altında toplayacağını açıkladı. Zuckerberg'in bu kararına farklı kesimlerden tepkiler geldi.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in, şirketlerini 'Meta ismi altında toplama kararı tepkilere neden oldu.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook, Instagram, WhatsApp ve sanal gerçeklik firması Oculus’un “Meta” ismi altında toplanacağını söyledi.

Facebook tarafından paylaşılan açıklama “Meta, bizim 3 boyutlu ortamda bağlanıp oynayabileceğimiz ‘metaverse’ü inşa etmemize yardımcı olacak. Sosyal bağlantının gelecek bölümüne hoş geldiniz” denildi.

ABD’de Demokrat Temsilciler Meclisi Üyesi Alexandria Ocasio Cortez, Twitter’da “Meta yani, kâr için küresel takibi metalaştıran, otoriter rejimleri yükselten bir propoganda makinesi olan, sivil toplumu yok eden demokrasinin kanseriyiz!” yazdı.

ABD'li Senatörler Richard Blumethal ve Ed Markey de karara tepkilerini dile getirdi. Blumethal, Facebook’un adını değiştirmesinin senelerce süren uygulamaları, gizlilik ihlallerini, çocukların ruh sağlığına etkileri, nefret saçmayı unutturmayacağını kaydetti.

Twitter’ın resmi sayfasından “Büyük haberler” diye bir paylaşım yapıldı. Tweet sonrasında şöyle devam etti: “Şaka yapıyorum hâlâ Twitter”.