Eski akıllı telefonunuzu bir fotoğraf makinesi yapın

Eski akıllı telefonunuzu bir fotoğraf makinesi yapın
Çocuklarınızı fotoğrafçılık ile tanıştırmak için bir kenara attığınız eski telefonunuzu kullanmaya ne dersiniz?

Elinizde birkaç sene önce aldığınız ve hala çalışan bir akıllı telefon var mı? Eğer çekmecelerinizin birinde çalışan ve artık kullanmadığınız bir akıllı telefon duruyorsa, bu yeni cihaz ile onu eğlenceli bir fotoğraf makinesine çevirebilirsiniz. Böylece eski telefonunuz özellikle çocuklarınız için çok keyifli ve yaratıcı bir alete dönüşebilir.

İlgili haber: Kodak'ın akıllı telefonu, telefondan çok fotoğraf makinesi

PixlPlay isimli cihazı üreten Pixl Toys firması, ilhamını eski 35mm fotoğraf makinelerinden almış. Renkli ve kullanımı kolay tasarımı ile çocuklara hem eğlenme, hem de güzel bir hobi kazanma fırsatı veriyor. Çocuklar böyle bir hobi ile daha aktif olmalarının dışında, cihazın çalışan düğmeleri sayesinde el becerilerini de artırabiliyor.

PixlPlay'in kurulumu çok basit. Arka kapağını açıp, kasanın içindeki 3,5mm jakı akıllı telefonun ses girişine takıyorsunuz. Telefonu kasaya, ekranı size bakacak şekilde oturtup oynar kol ile sıkıştırıyorsunuz. Kapağı kapattığınızda hem telefonun ekranı dokunma özelliğini koruyor, hem de kasanın üstündeki deklanşör butonu ile fotoğraf çekebilirsiniz. PixlPlay kasasının içine tüm iPhone modelleri, iPod Touch ve çok büyük ekranlılar hariç çoğu Android telefon modelleri ve Windows sistemli telefonlar sığabiliyor.