Phillip Island WSBK: Rea çifte zaferle ayrılıyor

Phillip Island WSBK: Rea çifte zaferle ayrılıyor
Son şampiyon Jonathan Rea, Phillip Island'da gerçekleştirilen ikinci yarışta Chaz Davies'in önünde zafere ulaşmayı başardı.

Yeni grid kuralları nedeniyle yarışa dokuzuncu sıradan başlayan Rea, ilk turda beşinci sıraya kadar yükselmeyi başardı.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Alex Lowes, Marco Melandri, Xavi Fores, Davies ve Rea beşlisi arasında son tura kadar sürekli olarak ataklar izledik.

Son turda harika bir savunma çizgisi yakalayan Kawasaki sürücüsü Rea, Ducati sürücüsü Davies'e atak yapma fırsatı vermedi. Son virajdan bir kez daha iyi çıkan ve rakibinin hava koridorunu iyi bir şekilde kullanan Davies, 0.025 saniye geride ikinci sırada kaldı.

Davies'in takım arkadaşı Melandri son iki turdaYamaha'dan Alex Lowes'u geçerek üçüncü sıranın sahibi olmayı başarırken,Fores beşinci, Tom Sykes ise altıncı sırada yarışı tamamladı.

Yamaha'dan Michael van der Mark yedinci olurken, Hollandalı sürücüyü yarışa ilk çizgiden başlayanLeon Camier, Lorenzo Savadori veEugene Laverty takip etti.

Yeni Fireblade ile yavaş bir başlangıç yapan Honda kampından Stefan Bradl on beşinci olurken, takım arkadaşı Nicky Hayden ise düşerek yarışı tamamlayamadı.