Milyon dolarlık yarış atları İstanbul'a geliyor

Milyon dolarlık yarış atları İstanbul'a geliyor
3-4 Eylül'de Veliefendi düzenlenecek Longines Uluslararası Yarış Festivali kapsamında koşacak milyon dolarlık atlar, İstanbul'a getiriliyor.

Festivale yurt dışından 22 yabancı safkanın katılması bekleniyor.Longines Uluslararası Yarış Festivali kapsamında İstanbul’a gelen ve değeri milyon doları bulan atlar arasında, Godolphin, Coolmore gibi Dubai Emiri Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum’un atlarıyla, şimdiye kadar koştuğu hiçbir yarışta geçilemeyen Waneta da yer alıyor.

İlk olarak 1990 yılında gerçekleştirilen yarış festivalinde, 3 Eylül'de IFAHR, Anadolu, İstanbul koşuları, 4 Eylül de ise Malazgirt, Boğaziçi, Topkapı ve Trakya koşuları düzenlenecek. Türkiye’de 1990’larda başlayan uluslararası yarışlar, 2008 yılından bu yana ise her sene Eylül ayının ilk haftasında TJK Veliefendi Hipodromu’nda festival havasında organize ediliyor.

Pazar günü koşulacak 2. Grup Longines Topkapı Kupası festival kapsamındaki en önemli yarış olarak öne çıkıyor. Yarış, 1600 metrelik bir mesafede, 3 yaş ve üstü safkan atların katılımıyla yapılacak.