Sürücüsüz araç kaza yaptı

Sürücüsüz araç kaza yaptı
Google'ın sürücüsüz aracı Lexus, otomatik pilotta seyir halindeyken bir otobüse çarptı. Ufak çaplı kazada kimse yaralanmadı.

Google'ın Ekim 2015'te tanıttığı otonom (sürücüsüz) araç projesi kapsamında geliştirdiği Lexus model araçlardan biri, California eyaletindeki test sürüşü esnasında kaza yaptı. 14 Şubat'ta meydana gelen kazada kimse yaralanmadı.

İçinde her ihtimale karşı mutlaka bir sürücü bulunduran araç, sağ şeritte ilerlerken şeridin ileride kapandığını görüp durdu. Arkadan gelen trafiğin geçmesini bekledikten sonra sinyal verip sol şeride geçmeye başlayan araç, arkadan gelen otobüsün durmayabileceğini tahmin edemedi.

Araçtaki sürücü de otobüsün duracağını düşünüp müdahale etmeyince, Lexus sol şeride geçti. Kaza raporuna göre araç o anda sadece saatte 3 kilometre hızla hareket ediyordu. Otobüs de saatte 20 kilometre civarı hızla arkadan geliyordu. Kazada otonom aracın ön sol tarafı hasar gördü.

Şirketten yapılan açıklamada Google'ın söz konusu yolda uzun zamandır test sürüşleri yaptığı, Lexus'un otobüsü fark ettiği ancak önde olduğu için yavaşlayacağını tahmin ettiği ifade edildi.

Google'ın otonom araçları daha önce de ufak çaplı kazalara karışmış ancak o olaylarda otonom aracın yedek sürücüleri kazaya neden olmuştu.