ÇİN Çin'de dikkatle izlenecek 5 isim

ÇİN Çin'de dikkatle izlenecek 5 isim
Büyük paralar harcayan Çin'de futbol heyecanı bu hafta sonu başlıyor. Dikkatleri çeken 5 ismi seçtik.

Asya tarihinin en pahalı transferi. 60 milyon euro'ya transfer oldu. Takımın teknik direktörü de yine Oscar gibi eski bir Chelseali Andre Villas-Boas. Oscar geldikten sonra takıma hemen katkı yapmaya başladı. Bu hafta 5-1'lik Western Sidney, Asya Şampiyonlar Ligi maçı da dahil olmak üzere goller attı. Oscar'ın takımında Brezilyalı Hulk da oynuyor. Hulk, geçen sene 55 milyon euro'ya Çin'e gitmişti.

Alexandre Pato (Tianjin Quanjian)

Pato, Brezilya’nın futbolcu devlerinin arasına girmesi bekleniyordu ama olmadı. Internacional’de başladığı futbolda büyük umutlarla Milan’a transfer oldu. 2007’den 2012’ye 5 yıl burada oynadı. Daha sonra ise dikiş tutturamadı. Corinthians, Sao Paulo, Chelsea ve Villarreal’de istikrarsız sezonlar geçirdi. Bu sene Tianjin Quanjian’da oynayacak.

Odion Ighalo (Changchun Yatai)

Nijeryalı forvet geçen sezon Watford'da 17 gol attı. Fakat bu sene beklenen performansı sergileyemedi. İngiltere'deki transfer döneminin son anlarında Ighalo, Çin'e imza attı. 23.3 milyon euroluk transfer aynı zamanda kulüp rekoru oldu.

Carlos Tevez (Shanghai Shenhua)

Shenhua, Carlos Tevez'i dünyanın en çok maaş alan futbolcusu yaptı. Takım ilk maçta, Ramires ve Alex Teixeira'lı Jiangsu Suning ile karşılaşacak.

Tevez'in teknik direktörlüğünü ise Gus Poyet yapacak.

Fabio Cannavaro (Tianjin Quanjian)

Sırada bir teknik direktör var. Dünya şampiyonu İtalyan, Tianjin'de Pato, yeni transferi Belçikalı Axel Witsel ve Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımından aldığı Brezilyalı Junior Moraes ile şampiyonluk yarışı verecek.