Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı: Ankara Şehir Hastanelerinde Travma Ameliyatları Durduruldu mu?

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı: Ankara Şehir Hastanelerinde Travma Ameliyatları Durduruldu mu?
Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca ve Ekonomi ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek'e yönelik çarpıcı bir açıklama yaptı. Delikanlı, Ankara Şehir Hastaneleri (Etlik ve Bilkent) hastanelerdeki durumu gündeme getirdi.

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara Şehir Hastanelerinde travma ameliyatlarının durduğu yönünde iddialar olduğunu aktardı. Kol ve bacağı kırık olan hastaların, acil servislerde yaşanan tedarik sorunları nedeniyle ameliyatlarını beklemek zorunda kaldıklarını ifade eden Delikanlı, ayrıca, hasta yakınlarının doktorlarla karşı karşıya getirildiğini ve bu durumun vatandaşları tedirgin ettiğini ifade etti.

KOCA VE ŞİMŞEK’E ÇAĞRI

Hava ambulanslarıyla dünyanın öteki ucundan getirilen vatandaşların, atanmışlar makamının arkasındaki hastanelere sahip çıkamıyor olmalarını eleştiren Delikanlı, sağlıkta tasarruf yapılmaması gerektiğini vurguladı. Delikanlı, yetkililerin sorunlara çözüm bulması için çağrıda bulundu.

Ayrıca, firmaların ürünlerini hastane raflarına koyamamalarının da dikkat çekici bir durum olduğunu belirten Delikanlı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ekonomi ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e çağrıda bulunarak, vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmalarını ve sorunları çözüme kavuşturmalarını istedi.

Sağlık alanında yapılan tasarruflara karşı çıkan Delikanlı, kamu sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve erişilebilirliğinin korunması gerektiğini belirterek, halkın sağlık konusunda mağduriyet yaşamaması için yetkililerin gereken adımları atmasını talep etti.