TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ FINDIK: "MESLEKTAŞLARIMIZ 10 İLDEKİ BÜYÜK DEPREMDE NEREDEYSE HER NOKTADA HAYVANLAR VE HAYVAN SAĞLIĞI İÇİN HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR"

TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERİ FINDIK: "MESLEKTAŞLARIMIZ 10 İLDEKİ BÜYÜK DEPREMDE NEREDEYSE HER NOKTADA HAYVANLAR VE HAYVAN SAĞLIĞI İÇİN HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR"
Türk Veteriner Hekimleri Birliği, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği deprem bölgelerinde evcil, sokak ve çiftlik hayvanlarının mama ihtiyacını karşılayarak tedavilerini yapıyor. İlk günden itibaren sahada olduklarını söyleyen Türk Veteriner Hekimleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat F...

ZEHRA DEĞİRMENCİ/ SİBEL KAHRAMAN

Türk Veteriner Hekimleri Birliği, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği deprem bölgelerinde evcil, sokak ve çiftlik hayvanlarının mama ihtiyacını karşılayarak tedavilerini yapıyor. İlk günden itibaren sahada olduklarını söyleyen Türk Veteriner Hekimleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Fındık, Hatay'da yaptığı açıklamada; "Meslektaşlarımız 10 ildeki büyük depremde neredeyse her noktada hayvanlar ve hayvan sağlığı için hizmet vermeye devam ediyor" dedi.

Depremde zarar gören 10 ildeki sokak hayvanları, evcil hayvanlar ve çiftlik hayvanları için bölgede çalışmalarını sürdüren Türk Veteriner Hekimleri Birliği, depremin hemen ardından kurduğu kriz masasıyla hayvanların hem tedavilerini yapıyor hem de gıda ihtiyaçlarını karşılıyor. 

“HAYVANLARIN MAMA VE YEM DESTEĞİNİ SAĞLAMAYA, TEDAVİLERİNİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Bölgedeki çalışmalarına dair konuşan Türk Veteriner Hekimleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Fındık, hem büyük hayvan yemi hem de sokak hayvanları için mama ihtiyacı olduğunu aktardı. Fındık, gönüllü firmaların desteğiyle gelen mamaların veteriner hekimler ve yardımcı personeller tarafından hayvanlara ulaştırıldığını belirterek şunları söyledi:

"Bu bölgelerde meslektaşlarımız öncelikle insanı yardım girişimleriyle çalışmalarına başladılar ve sonrasında enkazdan yaralı kurtulan hayvanlara yönelik veteriner hekimlik hizmetleri sunmaya devam ediyoruz. Sadece kedi ve köpek gibi pet hayvanları değil, çiftlik hayvanları için de destekler sürüyor. Mama ve yem desteği sağlamaya ve tedavilerini sürdürmeye çalışıyoruz. Meslektaşlarımız 10 ildeki büyük depremde neredeyse her noktada hayvanlar ve hayvan sağlığı için hizmet vermeye devam ediyor."

“HAYVANLAR GÜVENLİ BÖLGELERE SEVK EDİLİYOR”

Afet bölgesinde zarar gören hayvanların barınaklara gönderildiğini ve ilk müdahalenin ardından çevre illere tahliyelerinin yapıldığını kaydeden Sakarya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Volkan Toker şunları söyledi:

“İnsan hayatı kurtarmaya çalışan ekiplerle beraber koordineli olarak çalışıyoruz. Hayvanlarda sokaklarda çeşitli sıkıntılara neden olmasın diye sokakta bulunan, enkazlarda bulunan hayvanlar barınaklara geliyor. Barınaktaki arkadaşlarımız bu hayvanların ilk müdahalesini yaptıktan sonra diğer illere sevk işlemlerini gerçekleştiriyor. Burada gönüllü kuruluşlarla, belediyelerle birlikte bu hayvanların şehir dışına, güvenli bölgelere nakledilmesi sağlanıyor. Şu an için depremin ilk gününden itibaren arkadaşlarımız sahada görev alıyorlar. Depremde zarar gören 10 ilin hepsinde görev yapan meslektaşlarımız şu anda mevcut. Hayvanların sağlığı için, sadece sokak hayvanları değil, çiftlik hayvanları ve diğer tüm hayvanlar için bunların hepsinin bakımıyla ilgilenen meslektaşlarımız aktif olarak sahadalar.”