7,7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM 10 İLİ VURDU... KESK: "HEYETİMİZ EN KISA SÜRE İÇİNDE DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE OLACAK"

7,7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM 10 İLİ VURDU...  KESK: "HEYETİMİZ EN KISA SÜRE İÇİNDE DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE OLACAK"
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. KESK’ten yapılan açıklamada, “Başta depremden etkilenen iller olmak üzere tüm Şubeler Platformlarımızla merkezi ve yerel koordi...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depreme ilişkin kriz masası oluşturulduğunu duyurdu. KESK’ten yapılan açıklamada, “Başta depremden etkilenen iller olmak üzere tüm Şubeler Platformlarımızla merkezi ve yerel koordinasyon içinde bir çalışma yürüterek yaraları sarmaya, acıları azaltmaya çalışacağız. Konfederasyon ve sendika Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerimizden oluşan heyetimiz en kısa süre içinde depremden etkilenen illerde olacaktır” denildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde sabah saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. KESK Yürütme Kurulu, 10 ilde hissedilen depreme ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada; KESK bünyesinde bir kriz masası kurulduğu, konfederasyon ve sendika MYK üyelerinden oluşan heyetin depremden etkilenen illere gideceği belirtildi. Tüm halkın dayanışmaya çağrıldığı açıklama şöyle:

“BU SÜRECİN HER AŞAMASINI DAYANIŞMAYLA AŞACAĞIZ: KESK olarak depremde hayatını kaybeden tüm insanlarımızın yakınlarına başsağlığı, yararlılara acil şifalar diliyoruz. Yaşanan acı ve yıkımı yüreğimizde hissediyoruz. Can kaybının daha fazla artmamasını, yaşanan felaketin boyutlarının daha fazla büyümemesini canı gönülden temenni ediyoruz. Bu sürecin her aşamasını dayanışma ile aşacağız. Şimdi depremde yakınlarını, evini, barkını kaybeden tüm insanlarımızın acılarına ortak olmak için vakit kaybetmeden hemen harekete geçme zamanıdır.

KESK KRİZ MASASI OLUŞTURULDU: Konfederasyonumuz ve üye sendikalarımız düşen görevi yerine getirmek için seferber olmuştur. Bunun için ilk aşamada merkezi düzeyde KESK kriz masası oluşturulmuş olup yerel düzeyde de diğer emek, meslek ve demokrasi güçleriyle birlikte kriz masaları oluşturmak için tüm güç ve olanaklarımızı seferber edeceğiz. Başta depremden etkilenen iller olmak üzere tüm Şubeler Platformlarımızla merkezi ve yerel koordinasyon içinde bir çalışma yürüterek yaraları sarmaya, acıları azaltmaya çalışacağız.

BÜYÜK DEPREMLERDEN YETERİNCE DERS ÇIKARILMADI: Konfederasyon ve sendika MYK üyelerimizden oluşan heyetimiz en kısa süre içinde depremden etkilenen illerde olacaktır. Böylesine büyük acıların ardından söz söylemenin, baş sağlığı dileklerinde bulunmanın yaşanan acılar karşısında ne kadar kifayetsiz kaldığını biliyoruz. Buna rağmen bazı gerçekliklerin altını tekrar çizmekte fayda görüyoruz. Ne yazık ki yıllardır başta 17 Ağustos 1999 Gölcük, 12 Kasım 1999 Düzce, 1 Mayıs 2003 Bingöl ve 23 Ekim 2011 Van felaketi olmak üzere binlerce insanımızın hayatına mal olan depremlerden yeterince ders çıkarıldığını ve önlemlerin artırıldığını söylemek mümkün değildir.

ACİLEN BİR DEPREM POLİTİKASI OLUŞTURULMALI: Bugün yaşanan felaket hepimiz için önemli bir uyarıdır. Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere herkes olası depremlerde can ve mal kayıplarının önüne geçmek için bilim insanlarımızın, meslek odalarımızın yıllardır yaptığı uyarılara kulak vermelidir. Depremin can ve mal kayıplarını artıran bir felakete dönüşmesini sağlayan, plansız ve çarpık kentleşme ile sonuçlanan ranta dayalı imar politikalarından, imar affı gibi kaçak yapılaşmayı olağan hale getiren politikalardan derhal vazgeçilmeli, bilim insanlarımızın, meslek odalarımızın ve konunun uzmanlarının görüşleri alınarak acilen bir deprem politikası oluşturulmalıdır.

TÜM HALKIMIZI DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ: KESK olarak bir kez daha depremde yakınlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza başsağlığı, yararlılara acil şifalar dilerken başta üyelerimiz olmak üzere tüm halkımızı acıları sarmak için omuz omuza vermeye, dayanışmaya çağırıyoruz.”