7,4 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM 10 İLİ VURDU… HULUSİ AKAR: "ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNE KATKI SAĞLAMASI İÇİN İNSANİ YARDIM TUGAYIMIZI VE TİMLERİMİZİ BÖLGEYE GÖREVLENDİRDİK"

7,4 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM 10 İLİ VURDU… HULUSİ AKAR: "ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNE KATKI SAĞLAMASI İÇİN İNSANİ YARDIM TUGAYIMIZI VE TİMLERİMİZİ BÖLGEYE GÖREVLENDİRDİK"
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Kriz merkezimiz yoğun şekilde çalışıyor. İlgili bakanlık ve kurumlarla temaslarımız sürüyor. Depremin meydana geldiği bölgelerde arama-kurtarma ekiplerine ihtiyaç söz konusu. Biz de arama kurtarma faaliyetlerine katkı sağlaması için İnsani Yardım Tugayımızı ve timl...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Kriz merkezimiz yoğun şekilde çalışıyor. İlgili bakanlık ve kurumlarla temaslarımız sürüyor. Depremin meydana geldiği bölgelerde arama-kurtarma ekiplerine ihtiyaç söz konusu. Biz de arama kurtarma faaliyetlerine katkı sağlaması için İnsani Yardım Tugayımızı ve timlerimizi bölgeye görevlendirdik. Sağlık ekiplerini, arama-kurtarma ekiplerini ve araçlarını deprem bölgesine sevk etmek için uçaklarımızı seferber ettik. A400M dâhil diğer nakliye uçaklarımız da gerekli ulaştırma hizmetini vermek için hazırlık durumunu en yüksek seviyeye çıkardı” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem bölgesine hareket etmeden önce açıklama yaptı. Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre depremin zararını azaltmak ve enkaz altındaki vatandaşlara ulaşmak için devletin seferber olduğunu belirten Akar şunları söyledi:

“ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNE KATKI SAĞLAMASI İÇİN İNSANİ YARDIM TUGAYIMIZI VE TİMLERİMİZİ BÖLGEYE GÖREVLENDİRDİK”

“Kriz merkezimiz yoğun şekilde çalışıyor. İlgili bakanlık ve kurumlarla temaslarımız sürüyor. Depremin meydana geldiği bölgelerde arama-kurtarma ekiplerine ihtiyaç söz konusu. Biz de arama kurtarma faaliyetlerine katkı sağlaması için İnsani Yardım Tugayımızı ve timlerimizi bölgeye görevlendirdik. Sağlık ekiplerini, arama-kurtarma ekiplerini ve araçlarını deprem bölgesine sevk etmek için uçaklarımızı seferber ettik. A400M dâhil diğer nakliye uçaklarımız da gerekli ulaştırma hizmetini vermek için hazırlık durumunu en yüksek seviyeye çıkardı.”

Deprem bölgesindeki bazı havaalanlarındaki pistlerde çatlaklar oluştuğunu kaydeden Akar, “En erken zamanda personel ve malzemeyi deprem bölgesine ulaştırmak için gayretlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

“MAALESEF 3 ŞEHİDİMİZ VAR”

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı birliklerde bir hasar olup olmadığına ilişkin Akar, “Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirlemeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef 3 şehidimiz var. Yaralılarımız var. Şehitlerimiz ve yaralılarımızla ilgili gerekli çalışmalar yapılıyor. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz. Ulaşılamayan personelin olduğuna ilişkin bilgiler de var, onları teyit etmeye çalışıyoruz. Yapmaya çalıştığımız en önemli konu enkaz altındaki personelimize ulaşabilmek. Diğer taraftan da bölgelerde valilerle gerekli koordinasyon sağlandı, gelen talepleri de karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.

Akar, bazı ülkelerdeki mevkidaşlarının kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini ve yardım göndermeye hazır olduklarını belirttiklerini söyleyerek, “Bu konudaki çalışmalarımız da sürüyor. Önemli olan binlerce yıllık tarihimizden süzülüp gelen millî, manevi değerlerimiz çerçevesinde kederde ve kıvançta bir olmanın örneğini göstermek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün bakanlıkları, kurum ve kuruluşları arazide ve sahada. Bu sıkıntılara çare bulmak, zayiatımızı en az düzeye indirmek için omuz omuza çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buradan vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılara şifalar diliyorum. Omuz omuza çalışarak inşallah bu sıkıntıların üstesinden geleceğiz” dedi.