NİĞDE'DE DEPREMDE HASAR ALAN BİNALAR MÜHÜRLENİYOR

NİĞDE'DE DEPREMDE HASAR ALAN BİNALAR MÜHÜRLENİYOR
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem Niğde'de de hissedildi. Saat 04:17'den itibaren 20 kez sarsıntı yaşayan Niğde'de hasar gören binalar yetkililer tarafından mühürlendi ve girişler yasaklandı....

ENES CAN ÖZMEN

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem Niğde'de de hissedildi. Saat 04:17'den itibaren 20 kez sarsıntı yaşayan Niğde'de hasar gören binalar yetkililer tarafından mühürlendi ve girişler yasaklandı.

Niğde Valiliği, kentte can ve mal kaybının olmadığını açıklarken, şehir merkezinde bazı binalarda çatlakların meydana geldiği görüldü. Depremde hasar alan Çayır Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’ndaki Özbekler Sitesi’nde bulunan bina boşaltıldı. Güvenlik çemberine alınan hasarlı binaya girişlere izin verilmediği öğrenildi.

NİĞDE BELEDİYESİ DEPREM BÖLGESİNE EKİP GÖNDERDİ

Niğde Belediyesi 10 itfaiye erini ve araçlarını depremden etkilenen bölgelere gönderdi. Niğde Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza gönderilmek üzere mont, hırka, kazak, çorap, bot, battaniye, ısıtıcı ve çocuk bezi topluyoruz. Yapacağınız yardımları Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne teslim edebilersiniz" ifadeleri kullanıldı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise, kışın şiddetli ve musibetin büyük olduğunu belirterek tüm vatandaşlardan duyarlı olmalarını istedi. Özdemir, "Niğde olarak canımızla malımızla her zaman kardeşlerimizin yanındayız, inşallah toplanan yardımları en kısa sürede yerine ulaştıracağız" dedi.