ÖDEMİŞ BELEDİYESİ, DEPREMDEN ETKİLENEN YURTTAŞLAR İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

ÖDEMİŞ BELEDİYESİ, DEPREMDEN ETKİLENEN YURTTAŞLAR İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI
Ödemiş Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen yurttaşlar için yardım kampanyası başlattı. Battaniye, çadır, giysi, gıda ve arama-kurtarma ekipmanları başta olmak üzere her türlü yardım malzemesi AFAD ve ilgili kurumların koordin...

Ödemiş Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen yurttaşlar için yardım kampanyası başlattı. Battaniye, çadır, giysi, gıda ve arama-kurtarma ekipmanları başta olmak üzere her türlü yardım malzemesi AFAD ve ilgili kurumların koordinasyonuyla bölgeye ulaştırılacak.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde sabah saat 04.17'de meydana gelen depremin ardından Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve Belediye Başkan Yardımcıları Kriz Masası’nı toplayarak, depremden etkilenen bölgelerdeki yurttaşlar için yardım kampanyası başlattı. Battaniye, çadır, giysi, gıda ve arama-kurtarma ekipmanları başta olmak üzere her türlü yardım malzemesi AFAD ve ilgili kurumların koordinasyonuyla bölgeye ulaştırılacak.

Yardımlar eski otogardaki kahvehanede oluşturulan Yardım Merkezi'ne, Belediye Kültür Merkezi'ne, Belediye Sosyal Tesisleri’ne ve dokuz eski beldedeki hizmet binalarına teslim edilecek. Yardım etmek isteyen yurttaşlar, Ödemiş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerine 0 232 544 20 30 numaralı telefondan ulaşabilecek. 

Kriz Masası olarak deprem bölgelerindeki gelişmeleri takip ettiklerini kaydeden Başkan Mehmet Eriş, şu açıklamayı yaptı:

“Çok üzgünüz. Dualarımız enkaz altındaki vatandaşlarımızla, yaralı vatandaşlarımızla. Kurtarma ekiplerimize kolaylıklar diliyoruz. Hepimizin yüreği sarsıldı. Ancak biliyoruz ki böyle zor zamanlar dayanışmayla aşılabilir. Bu noktada Kriz Masamızı toplayıp gelişmeleri takip ederek hazırlıklarımızı gözden geçirdik. Deprem bölgesinde ihtiyaçların karşılanmasına destek amacıyla da tüm kurumlarımızla ve belediyelerimizle iş birliği içerisindeyiz. AFAD’ın yönlendirmesiyle sürdürülen faaliyetlere destek sunmak üzere tüm ekiplerimizle ve araçlarımızla hazırız. Ayrıca büyük Ödemiş ailemizle birlikte kışın bu zor günlerinde ihtiyaç duyulan ürünlerin bölgeye ulaştırılması için yardım kampanyası başlattık. Geçmişte yaşadığımız afetlerde olduğu gibi Ödemişlilerin destekleriyle yardımları ilgili kurumlarımızla da koordineli şekilde bölgeye ulaştıracağız. Eski otogardaki kahvehaneyi Yardım Merkezi’ne dönüştürdük. Belediye hizmet binalarımıza, sosyal tesislerimize ve eski beldelerdeki hizmet binalarımıza da yardımlar getirilebilir. Felakette yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Aklımız ve yüreğimiz deprem bölgesinde.”