ESKİ DEVLET BAKANI ADNAN KAHVECİ, 30'UNCU ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE KARTAL’DA ANILDI

ESKİ DEVLET BAKANI ADNAN KAHVECİ, 30'UNCU ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE KARTAL’DA ANILDI
Kartal Belediyesi, 5 Şubat 1993’te ailesi ile geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren eski Devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin ölümünün 30. yıl dönümü nedeniyle Kartal Yakacık’taki mezarı başında anma töreni düzenledi....

Kartal Belediyesi, 5 Şubat 1993’te ailesi ile geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren eski Devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin ölümünün 30. yıl dönümü nedeniyle Kartal Yakacık’taki mezarı başında anma töreni düzenledi.

Kartal Belediyesi, Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Adnan Kahveci Vakfı; Türk siyasetinin iz bırakan isimlerinden Adnan Kahveci’yi mezarı başında andı. 

Adnan Kahveci’nin Kartal Yakacık’taki mezarı başında düzenlenen anma törenine; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanvekili Akın Gürkan, CHP Kartal İlçe Başkanı Süleyman Uzunok, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı İbrahim Ateş, eski Kartal Belediyesi Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Karamehmetoğlu, çok sayıda siyasi parti temsilcisi ve sivil toplum örgütü katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Adnan Kahveci’nin ismini her zaman yaşatacaklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Bir 5 Şubat günü daha, merhum bakanımız Adnan Kahveci’nin mezarı başındayız. Devlet adamı, devlet insanı tabirine en uygun kişilerden bir tanesi olan merhum bakanımızı burada anıyoruz. Tabii sadece hemşehrilerinin değil, tüm Türkiye’ye mal olmuş, örnek gösterilen bir kişilik ve aynı zamanda Kartal’da yaşayan, Kartal’da ayak izleri olan ve Kartal’ın birçok noktasında iyi hatıralar biriktirmiş, iyilik tohumları ekmiş bir devlet adamından bahsediyoruz. Kartal Belediyesi olarak biz de bu sorumluluğu taşıyoruz. Önceki yıllarda anma törenimize başladık. Bu anma törenini başlattığımızda belediye başkanımız olan sevgili Altınok Öz başkanımız da burada. Kıymetli dernek başkanlarımızla birlikte bu sorumluluğu başlatıp bizlerin de devam ettirdiği ve yeni nesillere de aktardığımız, iyi devlet adamlarının anıldığı, iyi insanların anıldığı bu sorumluluğu taşımaya devam edeceğiz. Bir kez daha merhum Adnan Kahveci’yi ve ailesini rahmetle anıyorum.”

İBB Başkanvekili Akın Gürkan ise yaptığı konuşmada, insanların en büyük yaşam nedenlerinden birinin onur olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Merhum da böyle bir yaşam sergiledi. Örnek bir yaşam sergiledi. 30’uncu seneidevriyesinde hep beraber anıyoruz. Allah herkese böyle bir hayat nasip etsin. Merhumu ve ailesini özlemle, saygıyla ve rahmetle anıyorum.”

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ise Adnan Kahveci’nin sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin bir değeri olduğunu ve Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması için gecesini gündüzüne katan bir siyasetçi olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından, merhum Adnan Kahveci’nin ruhuna dua okundu. Törenin sonunda tüm katılımcılar, Kahveci’nin mezarına karanfil bıraktı.