LÜTFÜ SAVAŞ, TÜRKİYE’NİN BUDAPEŞTE BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN KONUĞU OLDU

LÜTFÜ SAVAŞ, TÜRKİYE’NİN BUDAPEŞTE BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN KONUĞU OLDU
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Macaristan’da Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu'nun konuğu oldu....

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Macaristan’da Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu'nun konuğu oldu.

Macaristan’daki temaslarına CHP Macaristan Birliği Başkanı Serhat Köse’nin düzenlediği ‘Hatay Buluşması’ ile başlayan Başkan Savaş, daha sonra Macar Milli Meclisi Milletvekili Macar-Türk Dostluk Grubu Başkanı Dr. Atilla Tilki ile bir araya geldi. Bazı Macar Ulusal Meclisi milletvekilleri ile de görüşmeler yapan Savaş, Macaristan ziyaretinde kendisine eşlik eden eşi Prof. Dr. Nazan Savaş ile tarihi parlamento binasını gezdi. Savaş’ın, Macaristan'ın Estergon Belediye Başkanı Adam Hernadi ile görüşmesinde ise iki belediye arasında geliştirilecek işbirliği fikirleri ele alındı.

HATAY YEMEKLERİ MACARİSTAN BÜYÜKELÇİLİĞİ ORGANİZASYONUNDA SUNULDU

Macaristan Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu'nu makamında ziyaret eden Savaş, büyükelçinin ev sahipliğinde düzenlenen ‘7 Bölge 7 Mutfak’ serisi kapsamında Hatay Gastronomi Evi lezzetlerinin sunulduğu yemeğe katıldı. Savaş, Büyükelçiliğin Matild Sarayı’nda düzenlediği yemekteki konuşmasında Hatay’ın, ‘Türkiye'nin Lezzet Köşesi’ markası olarak tescillendiğine dikkat çekti.

Hatay’ın binlerce yıllık medeniyetinin yemeklerine de yansıdığını anlatan Savaş, “Gastronomimizi Macaristan’da tanıtma imkanı veren Sayın Büyükelçimiz Ekşioğlu’na teşekkür ediyorum, sizleri Hatay’a bekliyoruz” dedi.

Büyükelçi Ekşioğlu da konuşmasında, Hatay’ın lezzetlerini Budapeşte’de sunmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Savaş’a teşekkür etti.