ELAZIĞ DEPREMİNİN ÜÇÜNCÜ YILI: “ACISINI HALA ÇEKİYORUZ”

ELAZIĞ DEPREMİNİN ÜÇÜNCÜ YILI: “ACISINI HALA ÇEKİYORUZ”
Elâzığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8'lik büyüklüğündeki depremin üçüncü yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anıldı. Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Apartmanı'nda yaşayan kız kardeşini ve yeğenini kaybeden Yüksel Korkmaz, “Üç yıl geçti hala aynı acıyı çekiyoruz. İmtihanı hala sü...

Elâzığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8'lik büyüklüğündeki depremin üçüncü yıldönümünde hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anıldı. Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Apartmanı'nda yaşayan kız kardeşini ve yeğenini kaybeden Yüksel Korkmaz, “Üç yıl geçti hala aynı acıyı çekiyoruz. İmtihanı hala sürüyor. Ölene kadar da sürecek. Bunun acısını hala çekiyoruz” dedi.

Elazığlı depremzede Yüksel Korkmaz 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremde kız kardeşini ve yeğenini kaybettiğini belirterek o gün yaşadığı acının bitmediğini söyledi. 

"DEPREMİ HERKES YAŞADI, BİZ ACISINI ÇEKTİK"

Yüksel Korkmaz şunları söyledi:

"Sebze, meyve işiyle uğraşıyorum. Depremde bacımla yeğenimi kaybettim. Depremi Allah kimsenin başına vermesin. Büyük bir sıkıntıydı, büyük bir sorundu, büyük bir afetti. Allah kimseye yaşatmasın. Zor bir imtihan, yaşadığımız. Üç yıl geçti hala aynı acıyı çekiyoruz. Depremi herkes yaşadı, biz acısını çektik. Zor yani imtihanı hala sürüyor. Ölene kadar da sürecek. Bunun acısını hala çekiyoruz.

Depremde, Sürsürü Mahallesi, Dilek Apartmanı’ndaydılar. Evleri birinci kattı. Doğal olarak 4 katlı binaydı. İki katı çöküş yaşadı. En son çıkanlar zaten bizimkilerdi. Birinci kat olmasından dolayı en alta onlar düşmüşlerdi. Bir umutla bekledik ama olmadı. Yani acısını çeken bilir. O zaman 41 kişi kayıp vardı. Nasibimizde bu kaybı yaşamak varmış. Allah hem bizimkilere hem de tüm ölmüşlere rahmet eylesin.

Acısını çeken bilir. 41 kişinin kaybı vardı. Herkes bizim gibi bu acıyı çekti. Biz de öyle. Herkesin acısı kendine. Yani 3 yıl geçmesine rağmen, acımız hala taze. Biz kapatamıyoruz yani. Depremde binadan en son bizimkiler çıktı. 4 kişilik bir aileydi. Baba, kız evde değildi. Anne ve en küçük yeğenimi kaybettik. Eniştemle, kız yeğenim çıktı. Alacak nefesleri varmış ama ikisi içerde kaldılar. Kurtaramadık."