İBB, BARAJLARDA SULARIN AZALMASIYLA ORTAYA ÇIKAN ATIKLARI TEMİZLİYOR

İBB, BARAJLARDA SULARIN AZALMASIYLA ORTAYA ÇIKAN ATIKLARI TEMİZLİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSTAÇ, barajlarda suların azalmasıyla ortaya çıkan atıkları temizlemek için 420 personel 74 araçla sahaya indi. Ekipler; Terkos, Ömerli, Alibey, Elmalı, Sazlıdere, Darlık ve Büyükçekmece barajlarını temizliyor. ...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSTAÇ, barajlarda suların azalmasıyla ortaya çıkan atıkları temizlemek için 420 personel 74 araçla sahaya indi. Ekipler; Terkos, Ömerli, Alibey, Elmalı, Sazlıdere, Darlık ve Büyükçekmece barajlarını temizliyor. 

İstanbul’da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışsız geçen ayların ardından barajlardaki sular çekildi. İBB iştiraki İSTAÇ, barajlarda sular çekildikçe düzenli olarak barajları temizliyor. 2 yıl önce yine suların çekilmesiyle çevre temizlemesi yapan İSTAÇ, barajlardan toplam 40 ton atık çıkarmıştı. İSTAÇ bu yıl da İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan ve il sınırları içinde bulunan Terkos, Alibey, Ömerli, Elmalı, Sazlıdere, Darlık ve Büyükçekmece Barajı’nı temizliyor.

EKİP SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İstanbul’da baraj temizliğini yaklaşık bir hafta içinde tamamlamayı planladıklarını söyleyen İSTAÇ Genel Müdürü Ziya Gökmen Togay, şunları dile getirdi:

“İlk gün 74 araç ve 420 personelle sahaya inen ekiplerimiz, toplam 7 barajı temizlemeye başladı. İhtiyaca göre personel sayısını 476’ya yükseltip 83 araca çıkardık. Baraj havzasında ortaya çıkan çöpleri geri kazanım ve kompost tesisine göndererek değerlendireceğiz. Biz vatandaşlardan hem doğaya hem de İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajlara çöp atmamalarını talep ediyoruz. İstanbul’da yağışların azalması ile baraj havzalarında suyun epey azaldığını gözlemledik. Bu sebeple vatandaş olarak bizlere düşen görev, kaynakların sınırlı olduğunun farkında olarak bu kaynakları tasarruflu kullanmalıyız.”