SÖKE BELEDİYESİ’NİN RESTORE ETTİĞİ KONAĞA ANLAMLI ZİYARET

SÖKE BELEDİYESİ’NİN RESTORE ETTİĞİ KONAĞA ANLAMLI ZİYARET
Doç. Dr. Aslı Subaşıoğlu, Söke Belediyesi tarafından büyük dedesi Ahmet Hilali Uzbek adına restore edilerek, hizmete sokulan tarihi konağı ziyaret etti. ...

Doç. Dr. Aslı Subaşıoğlu, Söke Belediyesi tarafından büyük dedesi Ahmet Hilali Uzbek adına restore edilerek, hizmete sokulan tarihi konağı ziyaret etti. 

Söke’de 1900’lü yılların başında inşa edilen Halveti Şeyhi Hilali Bey’in dergahı olarak kullanılan ve mübadele yıllarına şahitlik eden tarihi Uzbek Konağı, Söke Belediyesi tarafından restore edilmesinin ardından düzenlenerek, 2017 yılında Ahmet Hilali Uzbek Konağı olarak ziyarete açıldı. Söke’de mübadele öncesi, eski bir Rum mahallesi olan Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan Konak’a ziyaretçi trafiği devam ederken, bir ziyaret de Uzbek Ailesi’nin torunlarından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aslı Subaşıoğlu’ndan geldi.

Konakta ailesine ait resimleri görmenin heyecanını ve hüznünü bir arada yaşayan Doç. Dr. Aslı Subaşıoğlu, büyük dedesinin isminin yaşatılmasından ve konağın restore edilerek gelecek nesillere taşınıyor olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.