Elif Akar kimdir? Devre mülk dolandırıcılığında tutuklanan Elif Akar hem köşe yazarı hem de avukat çıktı!

Elif Akar kimdir? Devre mülk dolandırıcılığında tutuklanan Elif Akar hem köşe yazarı hem de avukat çıktı!
Milliyet'te yazan, CNN Türk'te programlara katılan ve devre mülk dolandırıcılığına karşı uyarılarda bulunan Avukat Elif Akar, devre mülk dolandırıcılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.

Aydın merkezli 29 ilde jandarmanın düzenlediği devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda tutuklanan 30 şüpheliden biri de İzmir Barosu avukatlarından Elif Akar oldu.  'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçundan tutuklanan Elif Akar Demirören Medya’ya bağlı Milliyet Gazetesi’nde yazarlık yapıyor, CNN Türk’te ekrana çıkıyordu. 'Gayrimenkul Hukuku' isimli bir kitabı bulunan Elif Akar'ın devre mülk dolandırıcılığına karşı uyarılarda bulunduğu ve 'Paravan şirketleri olan devre mülklere dikkat' başlıklı bir de köşe yazısı yazdığı ortaya çıktı. 

MİLLİYET'TE KÖŞE YAZARIYDI

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Aydın Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, devre mülk dolandırıcılığı yapıldığı iddiasıyla 6 ay önce teknik ve fiziki takip başlattı.

TUTUKLANDI

Şüphelilerin, devre mülk sahiplerine ait kişisel bilgileri yasa dışı yollarla ele geçirdikleri, farklı illerde kiraladıkları otel ve ofisler ile kendilerine bağlı avukatlara ait hukuk bürolarında eleman yetiştirdikleri ileri sürüldü.

İZMİR BAROSUNA KAYITLI ÇIKTI

Şüphelilerin, devre mülkleri daha yüksek fiyata yabancılara pazarlayacaklarını, aksi durumda dava yoluyla iptal iade bedeli alacaklarını söyleyerek ikna  ettikleri 212 devre mülk sahibini dolandırdıkları iddia edildi. 342 milyon 88 bin 887 TL'lik dolandırıcılıkla suçlanan şüphelilere yönelik 15 Ocak'ta Aydın, İzmir, İstanbul, Düzce, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir, Mersin, Adana, Konya, Ankara, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Hatay, Gaziantep, Çorum, Kırklareli, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, Kastamonu, Van, Kocaeli ve Bitlis'te operasyon düzenledi.  Baskınlarda avukatlar dahil 106 şüpheli, gözaltına alındı. 30 kişi tutuklandı, 75 kişi adli kontrol şartıyla bırakıldı.

İzmir Barosu avukatlarından Elif Akar da 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Influencer olarak da bilinen Elif Akar'ın sosyal medyada ve bazı sitelerde 'dolandırılmayın' uyarısında bulunduğu görüldü. Elif Akar'ın sosyal medya hesaplarındaki lüks yaşamı da dikkat çekti. Milliyet gazetesi, tutuklamanın ardından Elif Akar'ın yazılarını siteden kaldırdı.