Kasım Pırlant kimdir? Kasım Pırlant'ın serveti ne kadar?

Kasım Pırlant kimdir? Kasım Pırlant'ın serveti ne kadar?
Ünlü iş insanı Kasım Pırlant hayatını kaybetti. Peki Kasım Pırlant kimdir, nerelidir? Kasım Pırlant'ın serveti ne kadar?

Kasım Pırlant, Türkiye'den ABD'ye giderek orada büyük bir servet edinen ünlü işadamıdır. Öncesinde, ABD'de kalan çocuklarının velayetini almak için açtığı davalarla gündeme gelmiştir. Son haberlere göre, Kasım Pırlant, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Diyaliz Merkezi'nde fenalaşarak kalp krizi geçirip ölmüştür.

Kasım Pırlant, İzmir'de doğup büyümüş ve eğitim için ABD'ye giderek orada iş hayatına atılmıştır. İş hayatına 1978'de emlak kulvarına girdi ve kendi şirketini kurdu. Daha sonra, İzmir'de de alışveriş merkezleri ve diğer yatırımlar yaptı. Özellikle İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Balçova'da inşaat halindeki 23 katlı binayı satın alması ve bu binayı 100 milyon lira yatırımla teknoloji üniversitesine çevirme projesiyle çok konuşulmuştur.

Kasım Pırlant, eğitim için ABD'ye gitmiş bir iş adamıdır. İş hayatına 1978'de emlak sektörüne giriş yaptı ve kısa sürede kendi şirketini kurdu. Daha sonra İzmir'de EGS Park Mavişehir'i satın aldı ve adını Ege Park olarak değiştirdi. Pırlant, ayrıca İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden Balçova'da inşaat halindeki 23 katlı binayı da satın alarak yatırımlarını İzmir'de devam ettirdi. Özellikle Varlık barışı kapsamında 6.4 milyar liralık beyanda bulunması ile İzmir'de gündeme gelen Pırlant, 65 yaşındayken Ege Üniversitesi Diyaliz Merkezi'nde tedavi gördüğü sırada kalp krizi geçirerek öldü. Cenazesi çocukları tarafından Amerika'ya götürülebilir.