Kuryelik yapan atanamayan öğretmen intihar etti

Kuryelik yapan atanamayan öğretmen intihar etti
İzmir'in Bornova ilçesinde yıllardır atama bekleyen öğretmen adayı Hasan Cihan Aslan, yaşadığı bunalıma daha fazla dayanamayarak intihar etti. Aslan'ın üniversite okuyan kardeşinin masraflarını karşılamak için kuryelik yaptığı öğrenildi.

Hasan Cihan Aslan, Mersin'de yaşayan ve yıllardır beklediği atama bir türlü gerçekleşmediği için bunalıma giren 26 yaşındaki bir sosyal bilgiler öğretmeniydi. Üniversite okuyan kardeşinin eğitim masraflarını karşılamak için İzmir'de kuryelik yapan Hasan Cihan Aslan, pazar gecesi İzmir'in Bornova ilçesindeki evlerinde intihar etti. İçeri giren kardeşi tarafından kanlar içinde bulunan genç öğretmen, hastanede yaşamını yitirdi.

Hasan Cihan Aslan, Muş'un Varto ilçesinden yıllar önce Mersin'e göç eden bir ailenin oğluydı ve geçtiğimiz yıl babası Kamer Kamil Aslan'ı kaybetti. Kırıkkale Üniversitesi mezunu olan Hasan Cihan Aslan, İzmir'de okuyan kardeşi Cemal Can Aslan'ın eğitim masraflarını karşılamak için yanına gitti ve bir firmada kuryelik yaparak geçinmeye çalıştı.

2 yıldır atama hayaliyle çırpındığı belirtilen Hasan Cihan Aslan, iyilikseverliği ve sevgiyle çevresinde sevilen bir öğretmen olarak biliniyordu. Boş zamanlarında da gitar çalan Hasan Cihan Aslan, Mersin Cemevi'nde sevenlerince uğurlandı ve Afetevler Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan yakınları gözyaşlarına boğuldu.