Putin'in halefi Dimitri Patruşev kimdir? Rusya'nın yeni lideri o mu olacak?

Putin'in halefi Dimitri Patruşev kimdir? Rusya'nın yeni lideri o mu olacak?
Dimitri Patruşev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in halefi olarak öne sürülüyor. Putin'in hasta olduğu iddiaları sonrasında Patruşev'in ismi yeniden gündem oldu. Peki Dimitri Patruşev kimdir, nerelidir?

Dmitry Nikolayevich Patrushev 13 Ekim 1977 doğumludur. 18 Mayıs 2018'den bu yana Rusya Tarım Bakanı olarak görev yapan bir Rus bankacı ve politikacıdır. Patruşev'in ismi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in halefi olduğu ve onun yerine geçeceği iddiaları sonrasında gündem oldu.

Dmitry Patrushev, eski FSB Direktörü ve Rusya Güvenlik Konseyi'nin şu anki Sekreteri olan Nikolai Patrushev'in oğludur.

YAPTIRIM UYGULANAN İSİMLER ARASINDA

Navalny 35 Rus insan hakları ihlalcileri listesinin yayınlanmasının ve 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Avustralya, Kanada ve Birleşik Krallık tarafından Patrushev'e yaptırımlar uygulandı.

Dmitry Patrushev, 13 Ekim 1977'de Leningrad'da doğdu.

1999 yılında Devlet İşletme Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu.

2002'den 2004'e kadar Diplomasi Akademisi'nde "Dünya Ekonomisi" uzmanlığında okudu.

2006 yılında FSB Akademisi'nden mezun oldu .

BİLİMSEL KARİYERİ DE VAR

16 Nisan 2003'te Patrushev, GN Ivanova'nın gözetiminde Saint Petersburg Devlet Ekonomi ve Finans Üniversitesi'ndeki araştırma kuruluşlarında kalite yönetiminin örgütsel ve ekonomik temelleri üzerine doktora tezini verdi. Tez için resmi referanslar BV Pryankov ve Başbakan Shavkunov'du.

3 Temmuz 2008'de Saint Petersburg Eyalet Ekonomi ve Finans Üniversitesi'nde Ekonomi alanında Bilim Doktoru (DSc) tezini verdi. "Sanayi politikasının oluşumunda ve uygulanmasında devlet ve piyasa düzenleyicileri: Yakıt-Enerji Kompleksinin doğal tekelleri durumu" başlıklı tez, VV Korelin'in gözetiminde savunuldu; resmi referanslar VV Glukhov, AV Kruglov ve SA Uvarov'du.

YILLARCA DEVLET KURUMLARINDA GÖREV ALDI

1999-2002 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı'nda çalıştı.

2004 yılında VTB Bank'a katıldı.

2007'den beri VTB Bank'ın kıdemli Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

2010-2018 yılları arasında Rusya Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Patrushev'in başkanlığı sırasında banka, bireylere ve işletmelere sunulan ürün ve hizmet çeşitliliğini genişletti. Yeni sigorta ve yatırım iş kolları kurulmuş, banka tarımsal sanayi kompleksine verdiği desteği artırmıştır. Ayrıca 2010'dan 2017'ye Rusya Ziraat Bankası'nın kredi portföyü dört katına çıktı. 2017 yılında miktarının 2,97 trilyon ruble olduğu tahmin ediliyor.

2016-2021 yılları arasında Gazprom Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

TARIM BAKANLIĞI'NA GETİRİLDİ

18 Mayıs 2018'de Tarım Bakanı olarak atandı. 21 Ocak 2020'de Mihail Mişustin'in Kabinesinde bu göreve yeniden atandı. Patrushev'in yönetiminde "Kırsal Alanların Bütünleşik Kalkınması" devlet programı uygulandı. 2020 yılı sonu itibarıyla Rusya Federasyonu'nun 82 bölgesini kapsıyor ve 6 milyon kişiyi etkiliyor.

Patrushev, 2016'dan beri PJSC Gazprom'un Yönetim Kurulu üyesidir.

2018 yılından bu yana Rusya Ziraat Bankası JSC'nin Denetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

AİLESİ

Patrushev evli değil. 3'ü erkek 3'ü kız 6 çocuğu var.

Babası Nikolay Platonovich Patrushev, bir Rus devlet adamıdır. 1999'dan 2008'e kadar Rusya Federal Güvenlik Servisi Direktörü olarak görev yaptı. 12 Mayıs 2008'de Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak atandı.

Annesi Elena Nikolaevna Patrusheva (1955 doğumlu), ultrason teşhisi doktoru olarak çalıştı ve Vnesheconombank'ın bir çalışanıydı. 1993 yılında Boris Gryzlov ve kocasının diğer sınıf arkadaşları ve iş arkadaşlarıyla birlikte, hurda metal ihracatında uzmanlaşmış Borg LLP'nin kurucusu oldu.

Patrushev'in, Gazprom Neft'te denizaşırı proje geliştirmeden sorumlu eski Genel Müdür Yardımcısı ve Gazprom Neft Shelf'in eski Genel Müdürü olarak bilinen Andrey adında bir erkek kardeşi var. 2021 yılı itibariyle Andrey Patrushev, Arctic Initiatives Center'ın Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.