CHP'nin 3 Aralık'ta ne açıklayacağı belli oldu! Kadroda dünyaca ünlü isimler var

CHP'nin 3 Aralık'ta ne açıklayacağı belli oldu! Kadroda dünyaca ünlü isimler var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu '3 Aralık'ı bekleyin' mesajı vermişti. CHP 3 Aralık'ta 'İkinci Yüzyıla Çağrı' başlıklı ekonomi stratejisini açıklayacak. Stratejiyi hazırlayan ekibin içerisinde ise dünya ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Merkel'in eski ekonomi danışmanı Jeremy Rifkin, TCMB eski baş ekonomisti Hakan Kara ile Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Refet Gürkaynak var.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3 Aralık’ta ekonomi stratejilerini ve kadrosunu paylaşacak. Kılıçdaroğlu’nun ekonomi kadrosunda Almanya eski Başbakanı Angela Merkel’in danışmanlarından Jeremy Rifkin de var.

DW Türkçe’nin haberine göre; CHP’li görevliler, Cumartesi günü “İkinci Yüzyıla Çağrı” başlığıyla duyurulacak olan ekonomi yol haritasının Türkiye’nin beş önemli problemine 13 çözüm maddesi öneren bir beyanname olduğunu ve üç senedir üstünde çalışıldığını kaydetti. Öte yandan uzun zamandır devam eden bu çalışma için yalnızca CHP’nin ekonomi kurmaylarının değil alanında uzman ekonomistlerin ve uzmanların da hazırlıkların içerisinde olduğu belirtiliyor.

CHP'NİN EKONOMİ KURMAYLARI SAHNE ALACAK

Lütfü Kırdar’da yapılacak olan toplantıda Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasının sonrasında bu isimlerin bazıları da sunumlar gerçekleştirecek. CHP’nin ekonomi kurmayları Faik Öztrak ile Selin Sayek Böke’nin yapısal reformlar ve yeşil ekonomi ile alakalı sunum yapmaları bekleniyor.

Öte yandan ABD’deki saygın üniversitelerden MIT’te akademisyenlik yapan ve dünyaca ünlü kitapları olan Daron Acemoğlu da video konferans ile bir konuşma gerçekleştirecek. Dünyada en fazla alıntı yapılan beş iktisatçıdan biri olan Acemoğlu’nun çalışma alanları arasında siyasal iktisat, ekonomik kalkınma, büyüme, teknolojik değişimler, gelir eşitsizliği ve çalışma ekonomisi var. Acemoğlu, çalışmaları sebebiyle içlerinde Global Economy Prize – Küresel Ekonomi Ödülü 2019’un da yer aldığı birçok ödül aldı.

MERKEL'İN DANIŞMANI DA KATILACAK

Etkinliğe katılacak öne çıkan isimlerden bir diğeri de ABD’li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı, aktivist, danışman olarak tanınan Jeremy Rifkin. Üçüncü Endüstriyel Devrim konseptinin fikir babası olarak bilinen Rifkin’in bilimsel-teknolojik değişimlerin toplum ve çevre üstündeki etkileri hakkında çok sayıda kitabı var. Rifkin, Almanya’nın eski Başbakanı Angela Merkel’in 3. Endüstri Devrimi politikası esnasındaki danışmanı idi.

Öte taraftan Türkiye’de ekonomi dünyasındaki önemli kişilerden Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi, TCMB eski baş ekonomisti Hakan Kara ile Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Refet Gürkaynak da bu çalışmayı yapan ekibin içerisindeki bilim insanları.