MHP ile HDP arasında yakınlaşma! Bahçeli'den sonra HDP'den de açıklama geldi

MHP ile HDP arasında yakınlaşma! Bahçeli'den sonra HDP'den de açıklama geldi
MHP'nin terörist dediği HDP'yi ile AK Parti'nin ziyaret etmesine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli destek vermişti. HDP'den yapılan açıklamada da Bahçeli'nin sözlerine destek verildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başörtüsü konusunu tekrar gündeme taşıyıp bir yasa teklifi vereceklerini söylemiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yasa teklifine anayasa değişikliği teklifiyle cevap vermişti.

Erdoğan'ın referandum çağrısı ile el yükselttiği anayasa değişikliği teklifi ile alakalı AK Parti heyeti, HDP'nin Meclis Grubu'nu ziyaret etmişti.

HDP ZİYARETİNE BAHÇELİ'DEN ONAY

Muhalefeti terör örgütü PKK/KCK'nın bir uzantısı olmakla itham eden AK Parti'nin HDP'ye ziyaretinde çekilen fotoğraf tartışmaları da yanında getirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ziyaret ile alakalı yorumu bekleniyordu. Bahçeli bekleneni yapıp ziyareti "doğru ve doğal" olarak tanımladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener MHP'nin AK Parti'nin HDP'yi ziyaretine verdiği desteği sert sözlerle eleştirip "açılımcılar yeniden sahnede" ifadelerini kullandı. Bahçeli'nin sözleri İYİ Parti tarafından eleştirilirken HDP tarafından olumlu görüldü.

HDP'DEN BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASINA DESTEK

Halk TV'den İsmail Saymaz'a açıklamalar yapan HDP Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel, Bahçeli'nin ziyarete verdiği destek ile alakalı "Olması gerekeni söyledi. Bu iktidar hiçbir zaman doğruyu ve olması gerekeni söylemiyor ki" açıklamasını yaptı.

Anayasa değişikliği teklifi ile alakalı tavırlarının şimdilik belli olmadığını, içeriği görüp tavır alacaklarını kaydeden Tayip Temel, "Muhalefetin tuzağa düştüğünü düşünüyoruz. Başta Kılıçdaroğlu’nun" ifadelerini kullandı.