2023 model Renault Toros fiyatı ne kadar olacak?

2023 model Renault Toros fiyatı ne kadar olacak?
Renault'un 2023 model R12 yani Toros modelinin piyasaya çıkartacağı iddiası gündemde. Peki 2023 model Toros ne zaman çıkacak fiyatı ne kadar olacak?

Günümüzde elektrikli otomobiller dönemine girdiğimiz genel olarak kabul ediliyor. Pek çok ülke, ilerleyen 15 – 20 sene içinde benzinli ve dizel araçları bütünüyle yasaklayacak. Bu çerçevede otomobil üreticilerinin de önemli atılımları var. Nitekim bu üreticilerden biri de Renault. Fransız otomobil devi elektrikli araçlar alanında önemli atılımlar yapıyor.

Pek çok dev firma halen elektrikli otomobiller için somut bir adım atmamışken dahi Renault bu alanda çok büyük atılımlar yapmıştı. Nitekim bu girişimler son sürat sürüyor. Hali hazırda Renault’un efsane R12 modelini tekrar satışa çıkaracağı yaygın bir iddia. Bu kapsamda son sızıntılara göre Renault R12 için geri sayıma geçildi.

2023 MODEL TOROS'UN ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Avrupa’da genel olarak R12 adı ile bilinen bu model ülkemizde ise Toros adı ile tanınıyor. Peki 2023 model Renault Toros ne zaman çıkacak ve fiyatı ne olacak? Bu hususta da güçlü iddialar var. Son söylentilere göre Renault Toros önümüzdeki senenin son çeyreğinde çıkacak. İlk aşamada Avrupa’da satışa sunulacak olan otomobil bütünüyle elektrikli bir motorla donatılacak.

Düşük güçlü bir motor ile piyasaya çıkması beklenen Toros, genel olarak şehir içi kullanıma uygun yapıda olacak. Aracın giriş seviyesi için dizayn edileceği ve fiyatının da buna göre olacağı iddialar arasında. Fransa kaynaklı son söylentilere göre otomobilin çıkış fiyatı 15 bin Euro kadar olacak. Bu açıdan bakıldığı zaman 2023 model Renault Toros için Türkiye fiyatının KDV ve ÖTV dahil 350 ile 400 bin arasında olacağı düşünülüyor.

Bu da hali hazırda ülkemizde satılan mevcut Clio, Egea gibi araçlardan dahi daha ucuza mal olacağı manasına geliyor. Tabiki şimdilik bunların birer iddia olduğu da unutulmamalı.