Belediye başkan yardımcısına çıplak fotoğraflı şantaj

Belediye başkan yardımcısına çıplak fotoğraflı şantaj
Mersin Erdemli eski AK Parti İlçe Başkanı ve halen MHP'li Erdemli Belediyesi'nde Belediye Başkan Yardımcısı olan Mehmet Topçu, Bulgar asıllı Aydan Saliev isimli kadının elinde çıplak görüntüleri olduğu ve kendisine şantaj yapıldığı iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Sözcü'den Ali Ekber Şen'in haberine göre; Mersin Erdemli AK Parti eski İlçe Başkanı olarak görev yapan ve halen MHP’li Erdemli Belediye’sinde Başkan Yardımcılığı vazifesini yapan Mehmet Topçu'nun 'fantezi merakı' başına iş açtı.

Öne sürülene göre evli 4 çocuk babası 44 yaşındaki Mahmut Topçu, WhatAspp hesabından, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan olduğunu belirten Aydan Saliev adlı sistem üstünden görüntülü fantezi yaptı. Görüntülerde, Aydan Saliev adlı kadın, çırılçıplak soyunup dans ediyor. Topçu'nun da çıplak halde olduğu haberde iddia ediliyor.

20 BİN LİRA ALDI

Topçu'nun çırılçıplak fantezi içerdiği belirtilen görüntülerini kayda alan Aydan Saliev, öne sürülene göre kendisine ulaştı. Genç kadın, görüntüleri Topçu'nun arkadaşlarına yayacağı doğrultusunda tehditlerde bulundu. Saliev, Topçu'dan, ilk defada 10 ve iki defa ise 5'er bin olmak üzere toplamda 20 bin lirayı hesabına göndermesini sağladı.

Mehmet Topçu, Bulgar asıllı kadının peş peşe gelen şantajına daha fazla dayanamayınca soluğu Erdemli Cumhuriyet Savcılığı'nda aldı. Topçu, savcılığa kendisinin çıplak videolarının de ekli olduğu dilekçe verip şikâyetçi oldu. Bunun sonrasında savcılık tarafından soruşturma açıldı.

"İTİBAR SUİKASTI YOLUYLA ŞANTAJ YAPMAKTADIRLAR"

Yaşadığı olayla alakalı yerel medyaya açıklama yapan Topçu, açıklamasında şunları belirtti:

“Son zamanlarda tanınmış kişilerle önce normal olarak iletişim kuran siber saldırganlar daha sonra hesabı ele geçirerek veya hesapta yer alan görüntüleri deepfake yoluyla değiştirmekte, normal iletişim mesajlarını da; mesajların html veya ASP ana kodları ile oynayarak değiştirdikten sonra montaj görüntülerle itibar suikastı yoluyla şantaj yapmaktadırlar.

"ADIMA FARKLI GÖRÜNTÜLER OLDUĞU İDDİASINI DİKKATE ALMASINLAR"

Aynı yolla tarafıma itibar suikastı yapmaya çalışmıştır. Şahıs hakkında gerekli adli süreç başlatılmış olup. Değerli takipçilerimin de mağdur olmama adına, adıma farklı görüntüler olduğu iddiasıyla ile gelen mesajları dikkate almaması rica olunur.

Her şeyden önce bilinmesi gereken şudur; bu taktikleri geçmişte kimin kullandığını, bu taktiklerden kimin nemalanmaya çalıştığını herkes bilmektedir. Kendim de bu süreci yakından takip ederek, kimlerin bu işlere çanak tuttuğunu, şahsıma yapılan bu ahlaksızlığın sonuna kadar takipçisi olacağıma ve sonunda şahsıma yapılan itibar suikastının yok olacağı inancım tamdır. Bu süreçte yurt içi ve yurt dışı hukuki bütün süreçlerin takipçisi olacağımı kamuoyuyla paylaşmak isterim.”

Öte taraftan, şantaj kurbanı Mehmet Topçu kendisine telefonla ulaşan Sözcü muhabirine mesele hakkında kısa bir açıklamada bulundu. Kendisine yapılan şantajla alakalı savcılığa yaptığı başvuru ile alakalı işlemlerin sürdüğünü söyleyen Topçu, “Benden başka çok kişiye aynı yöntemle şantaj yapmış. Hukuki süreç devam ediyor” ifadelerini kullandı.