WhatsApp'tan devrim gibi özellik! Ekran görüntüsü almak tarih oldu

WhatsApp'tan devrim gibi özellik! Ekran görüntüsü almak tarih oldu
WhatsApp yeni getirdiği özellikle konuşmalarda medya içeriklerinin (fotoğraf ve video) ekran görüntüsünün alınmasını engelledi.

Dünyada aktif olarak 2 milyardan çok insanın kullandığı anlık mesajlaşma ve konuşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarına daha iyi bir tecrübe sunmak amacıyla yeni özellikler getirdi.

Facebook bu senenin ağustos ayında çevrim içi olma durumunu saklayan, geçmiş katılımcıları gösteren ve ekran görüntüsü almayı engelleyen yeni projelerin üstünde çalıştığını açıklamıştı.

AMAÇ VERİ GÜVENLİĞİ

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg bu gibi çalışmaların kullanıcıları güvende olduğunu hissettirmek ve onların hassas verilerini kötü niyetli kişilerden korumak amacıyla planlandığını belirtti.

Bundan böyle "bir defa görüntüle" seçeneği eşliğinde paylaşılan medya içeriklerinin (fotoğraf ve video) ekran görüntüsü alınamayacak ve / veya videosu kaydedilemeyecek.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALINAMAYACAK

Bu iki işlemden herhangi birini yapmak isteyenlerin ekranında "Ekran Görüntüsü Engellendi" başlığı altında şu yazı yazacak: "Daha fazla gizlilik için bu ekran görüntüsü engellendi."

Güvenlik politikası sebebiyle ekran görüntüsünün alınmasını önleyen WhatsApp tarafından getirilen bu engeli ikinci bir cihaz kullanarak aşmak tabiki mümkün.

Üçüncü parti programlar kullanan şahısların da ekran görüntüsü alması ve video kaydetmesi kısmen engellendi.