Twitter'ın kurucusundan yeni sosyal medya platformu! Merkeziyetsiz olacak

Twitter'ın kurucusundan yeni sosyal medya platformu! Merkeziyetsiz olacak
Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, şirketin Elon Musk'a satılmasının ardından yeni bir sosyal medya platformu kuracağını açıkladı. Dorsey 'Bluesky' isimli şirketinin kuracağı platformun merkeziyetsiz olacağını ve kendisinin de sadece kurulumunda yer alacağını söyledi.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, sosyal medya sitesi Twitter'ı 44 milyar dolara satın almıştı.

2006 senesinde insanların gezdikleri gördükleri lokasyonları paylaşarak birbirlerine ilham olmaları amacıyla Twitter’ı kuran Jack Dorsey, geride bıraktığımız gün yaptığı açıklamada 2019 senesinde Twitter’a kardeş firma olarak kurduğu Skyblue şirketini yeni bir sosyal medya platformuna dönüştüreceğini duyurdu.

Webtekno’nun haberine göre, Dorsey yaptığı açıklamada “herkese açık ve merkeziyetsiz” bir sosyal medya platformu açacağını ve şirketin yalnızca kurulum aşamasında bulunacağını duyurdu.

Block zinciri benzeri bir yapıda kurulacak Bluesky’ın firmalar ve hükümetler tarafından kısıtlanmayacak bir biçimde oluşturulması hedefleniyor.

Twitter’dan ayrılmasının ardından açıklama yapan Dorsey, insanlığın yeni bir sosyal medyaya gereksinimi olduğunu ve bu platformun bir reklam sistemine sahip olmaması gerektiğini belirtmişti.