Van’da “Gençlik Haftası” etkinliklerinin finali yapıldı

Van’da “Gençlik Haftası” etkinliklerinin finali yapıldı
​HÜDA PAR Van İl Gençlik Kolları tarafından “Umut sende” sloganıyla “Gençlik Haftası” etkinlikleri düzenlendi. 22 Ekim’de başlayan etkinlikler yapılan final programı ile sona erdi....

Gençlerin moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla HÜDA PAR Van Gençlik Kolları tarafından yapılan etkinliklerin finali Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

HÜDA PAR Van Gençlik Kolları Başkanı Fethullah Kaymaz yaptığı selamlama konuşmasında, "Biz hep birlikte güçlü olacağız ve imanla merhametimizi doruğa ulaştırıp mücadele edeceğiz,gerisi takdiri ilahi, zafer Allah’tandır .Genç kardeşim! Bizim korkumuz bu dünyaya gönül bağlamış insanlar gibi aç kalmak değil, işsiz kalmak deği, işkence veya öldürülmek değildir; bizim korkumuz bu kokuşmuş ,değerlerimizle bağdaşmayan düzene karşı bir mücadele veremezsek,! Allahın huzurunda hesap veremeyeceğimizdendir. Onun için diyoruz ki #UmutSende.” ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Van Gençlik Kolları Başkanı Fethullah Kaymaz

Bir ilahinin seslendirildiği program HÜDA PAR GİK Üyesi Mehmet Mehdi Oğuz’un konuşması ile devam etti.

Oğuz, konuşmasında, gençlerin sadece geleceğimiz değil, geçmişimiz ve bugünümüz olduğuna dikkat çekerek “HÜDA PAR’ın gençlikle ilgili tasavvuru, bir ağaç gibi dimdik kökleri üzerinde duran, geleceğe güven veren, donanımlı, özgüven sahibi bir gençlik tasavvur ediyoruz. Bir ağaç dışarıdan ne kadar güçlü görünüyorsa görünsün, meyveleri ne kadar güzel olursa olsun, yaprakları ve dalları ne kadar muhkem olursa olsun eğer kökünde çürüme başlamışsa onun hayatının çok uzun olması beklenemez. Dolaysıyla bizim de gençlik tasavvurumuzda öncelikle gençlerin kökleri üzerinde sapasağlam, elif gibi dimdik duran ve geleceğe güvenle bakan, özgüveni yüksek, donanımlı bir gençlik olması gerekiyor. İşte emperyalizm bu hususu çok iyi tespit ettiği için gençlerimizin köküne ciddi bir hücum içindedir. Gençlerimizin kökünden koparılmaları için çok ciddi saldırılar gerçekleştiriyor.” dedi.

HÜDA PAR GİK Üyesi Mehmet Mehdi Oğuz

“Kökleri sağlam ve Rabbini bilen gençler yetiştirmeliyiz”

Oğuz, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Bizim köklerimiz en başta takvamızdır, imanımızdır, sahip olduğumuz değerlerdir, ihlasımızdır, irfanımızdır, ilmimizdir. Bunlar bizim köklerimizdir. Eğer bir gencimiz bu kökler üzerinde kendini geliştirmemişse, yani takva, iman, salih amel, sorumluluk bilinci, tefekkür, irfan ve ilim noktalarında kendilerini sağlam bir kök üzerinde yetiştirmemişse, bu gencin sadece bilgi ne donanım noktasında da önde olması çok ciddi bir sonuç doğurmayacaktır. Belki de bu kök olmadan üzerine bina edilecek ilim ve donanım sinelerde bir yüke dönüşecek ve belki de bu gencimizin İslami değerlerden uzaklaşmasına yol açacaktır. Dolayısıyla bizim burada üzerinde durmamız gereken asıl temel konu gençlerimizin kökleri üzerinde yetişmesidir. Ancak günümüz emperyalizmi gençlerimizi bu kökünden koparma projeleri ile gençleri sorumluluk sahibi olmayan, inanç ve takva sahibi olmayan, sadece haz peşinde koşan, kendini ve Rabbini, diğer insanları, ailesini, toplumu düşünmeyen sadece kendini düşünen bencil bir insan yetiştirme profili üzerinden saldırılar gerçekleştiriyor. Böyle bir gençliğin de varacağı yer emperyalizmin kölesi olmadan öteye gitmeyecektir.”

Program, yapılan yarışmalarda dereceye girenlere hediyelerinin takdim edilmesi ile son buldu. (İLKHA)