MHP'de flaş kayıp! Oktay Vural da o partiye geçiyor

MHP'de flaş kayıp! Oktay Vural da o partiye geçiyor
MHP'nin önde gelen isimlerinden Oktay Vural'ın İYİ Parti'ye geçeceği iddia edildi. Peki Oktay Vural kimdir? Oktay Vural nerelidir, şu an ne yapıyor, İYİ Parti'ye mi geçecek?

Oktay Vural 9 Şubat 1956, Diyarbakır doğumlu Türk siyasetçi, hukukçu, bürokrat ve akademisyendir. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilliği yapmış olan Vural, 2001-2002 seneleri arasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev aldı.

Oktay Vural, 9 Şubat 1956 günü Diyarbakır'da Hasan ve Harbiye Vural çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır'da bitirmesinden sonra 1979 senesinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1983 senesinde Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nde Yüksek Lisans, 1987 senesinde ise Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İktisat Doktorası derecesini tamamladı.

BAKANLIK YAPTI

1988 senesinde Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Yardımcı Doçent oldu. BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği, Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Demokraside Birlik Vakfı Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği, XXI., XXIII., XXIV ve XXV. Dönem İzmir Milletvekiliği, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu başkanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı görevlerinde bulundu. 23. ve 24. dönem TBMM MHP Grup Başkanvekili olarak çalışmalarda bulundu. Görevinden 22 Haziran 2016 tarihinde istifa etti. Galatasaray kongre üyesidir. Tuba Vural ile olan evliliğinden Oğuz ve Yavuz isminde iki çocuğu vardır.

15 Kasım 2014 günü eşi Tuba Vural'ı meme kanseri nedeniyle kaybetti.

Oktay Vural'ın İYİ Parti'ye geçeceği iddiaları bugün gündemin ana maddelerinden birisi oldu. Konuyla ilgili taraflardan şimdilik bir açıklama gelmedi.