Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir, AK Parti'den neden istifa etti?

Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir, AK Parti'den neden istifa etti?
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba hem AK Parti'den hem de milletvekilliğinden istifa etti. Peki Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir, kaç yaşında ve nereli? Ahmet Eşref Fakıbaba AK Parti'den neden istifa etti?

Ahmet Eşref Fakıbaba 16 Aralık 1951, Birecik doğumlu Türk siyasetçi ve 2017-2018 seneleri arasında vazife yapmış eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanı. 2009'da bağımsız olarak girdiği yerel seçimlerinde 77.997 oy alıp (%44) Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı olmuştur. 22 Ocak 2013'te, belediye başkanlığı vazifesini yaparken AK Parti'ye katılmıştır.

Birecik Lisesi'nden mezun olup Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı ve 1975 senesinde lisans eğitimini tamamladı. 1982 senesinde İstanbul Taksim İlkyardım Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanlığını bitirdi. Aynı sene Iğdır Devlet Hastanesi'nde çalışmaya başladı. İki sene başhekimlik yapmasının ardından 1984 senesinde Birecik Devlet Hastanesi'ne geçti. 1992 senesinde Şanlıurfa SSK Hastanesi'ne atandı. 1997'de Fırat isimli dizide oynadı. 1994-2004 seneleri arasında on bir senelik başhekimlik hizmetinin sonrasında 28 Mart 2004 tarihindeki seçimlerde AK Parti'den belediye başkanlığına aday oldu ve seçildi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise bağımsız olarak aday oldu ve gene kazandı. Ardından Saadet Partisi'ne geçmiş fakat Numan Kurtulmuş'un partiden ayrılış sebebini gösterip partiden istifa etmiştir. 2015 milletvekili genel seçimlerinde Şanlıurfa milletvekili olmuştu. Fakıbaba, 20 Ekim 2022 tarihinde hem AK Parti'den hem de milletvekilliğinden istifa etmiştir. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Fakıbaba istifa açıklamasında şunları söyledi:

"Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. Ak Parti Üyeliğinden ve AK Parti için bana oy veren hemşehrilerime saygısızlık olmasın diye Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. İnşallah aldığım bu karar ülkem için hayırlara vesile olur."