Kürşad Zorlu kimdir, nerelidir, siyasi görüşü nedir?

Kürşad Zorlu kimdir, nerelidir, siyasi görüşü nedir?
Prof. Dr. Kürşad Zorlu İYİ Parti'ye katıldı. Zorlu'nun rozetini Meral Akşener taktı. Peki Kürşad Zorlu kimdir, hangi partili? Kürşad Zorlu nerelidir, siyasi görüşü nedir?

Kürşad Zorlu 1977 senesinde Yozgat'ın Yerköy ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini aynı yerde bitirdi. 1998 senesinde Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olmasının ardından aynı branşta yüksek lisans tamamladı. "Örgütlerin Demokratik Yönetim Sürecinde Karşılaştığı Sorunlar ve Bir Uygulama" isimli tezi ile doktora derecesini 2009 seneside aldı. Akademik vazifelerinden önce Sağlık Bakanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü müşavirliği, PTT Genel Müdürlüğünde uzman ve genel müdür danışmanlığı, Ulaştırma Bakanlığında bakan danışmanlığı, Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinde Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü müşavirliği, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığında başkan danışmanı olarak çalıştı.

2010 senesinde Ahi Evran Üniversitesi İşletme Bölümünde yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. 2013 senesinde ABD'de South Carolina Üniversitesinde misafir öğretim mensubu olarak görev aldı. Yönetim ve strateji alanında doçent unvanı elde etti. Yapay zekâ yöntemlerinin (yapay sinir ağları, bulanık mantık ve karar ağaçları) yönetim bilimine uygulanmasına dönük ampirik çalışmalar yaptı. Liderlik hususunda akademik çalışmalar yaptı. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde profesör ve Yönetim Bilimleri Ana Bilim Dalı başkanı oldu. 2011-2013 seneleri arasında Ahilik Araştırma Merkezi, İl İstihdam Kurulu ve KOBİ Proje Yönetim Kurulu üyelikleri yapan Zorlu, Kasım 2019'da Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olarak atandı.

TÜRK DÜNYASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPTI

Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Avrasya bölgesine ve Türkistan coğrafyasına dönük çok sayıda makale ve belgesel yaptı. Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan'da uluslararası seçim gözlemcisi olarak görev yaptı. 2007 senesinde Türkiye'nin Afganistan'daki proje ve faaliyetlerini ortaya koyan tanıtım çalışmalarını yaptı. "Avrasya Dünyası", "Büyük Satranç" ve "Gönül Mimarlarımız" isimli TV programlarını yaptı.

Bu alanda çok sayıda ödül topladı. Kazakistan-Türkiye Üstün Hizmet Madalyası (2016), Ahmet Zeki Velidi Togan Hizmet Ödülü (2010), İsmail Gaspıralı Türk Dünyası Ödülü (2015), Kanal Avrupa Dış Türkler Medya Hizmet Ödülü (2011), Yankı Dergisi 45. Yıl Onur Ödülü (2017), "2017-Uluslararası Yabancı Medya Gözüyle Kazakistan" yarışmasında (54 ülke içinde) birincilik ödülü, Uluslararası Türksoy Medya Ödülü (2017) ve Uluslararası Türk Akademisi Madalyası (2018), Kazakistan Halklar Asamblesi Madalyası (2019) ödüllerini aldı.

Prof. Dr. Kürşad Zorlu, önce Yeniçağ, ardından Vatan, 2020 tarihinden beri de Habertürk gazetesinde köşe yazarı olarak görev yaptı. Zorlu farklı televizyon kanallarında yorumculuk yapmakta ve Basın Yayın Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeliğini yapmaktadır. İngilizce ve Kazakça bilen Kürşad Zorlu'nun uluslararası akademik makale ve bildirilerinin dışında yayınlanmış iki kitabı vardır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Zorlu 2022 yılı Ekim ayında İYİ Parti'ye katılmış, rozetini bizzat Genel Başkan Meral Akşener takmıştır.