Maden ocağındaki patlamada ölü sayısı yükseliyor! Bakan Soylu duyurdu!

Maden ocağındaki patlamada ölü sayısı yükseliyor! Bakan Soylu duyurdu!
Maden ocağında kurtarma çalışmaları devam ederken, Bakan Soylu 14 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. AFAD ve İtfaiye erleri canla başla çalışırken, ölü sayısının artabileceği bekleniyor.

Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden sahasında meydana gelen patlamanın ardından yer altında kalan işçilere ulaşma çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji Bakanı Fatih Dönmez de açıklamalarda bulundu.

14 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

14 işçinin hayatını kaybettiğini açıklayan Bakan Soylu, "Bu patlamanın akabinde gerek buranın arama kurtarma ekipleri, gerekse çevreden gelen arama kurtarma ekipleri müdahale ettiler. Bu konuya vakıf olan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Bütün arkadaşlarımızla birlikte arama kurtarmaya refakat ediyoruz. Sahra Hastanesi oluşturuluyor. Çok üzüntü duyduğumuz bir tablo ile karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz orada çalışıyordu. Bunların bir kısmı patlamadan sonra çıktılar. Riskli bölgede 49 kardeşimiz vardı. Şu ana kadar hastaneye 21 kardeşimiz intikal etti. Maalesef 14 kardeşimiz hayatını kaybetti" dedi.

21 KİŞİ KURTARILDI

Enerji Bakanı Fatih Dönmez ise "Yangın tüplerinin aşağı gittiğini gördük, yangın mı var?" şeklindeki soruya, "Hayır arkadaşlar, şu ana kadar böyle bir durum yok. Yangın tüpleri tedbir amacıyla gönderiliyor" diye cevap verdi.