Erkan Benli kimdir, neden gündem oldu?

Erkan Benli kimdir, neden gündem oldu?
HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gündeme getirdiği Erkan Benli kimdir? Erkan Benli ne iş yapıyor, neden gündem oldu?

Erkan Benli kimdir, nerelidir, ne iş yapar, neden gündem oldu, soruları HDP tarafından gündeme taşınması ile beraber tekrar soruluyor. Güneydoğu'daki çukur-barikat eylemlerinde sokakları silahlarıyla işgal eden teröristler arasında bulunurken teslim olan Erkan Benli, yakalandığı zaman sivil olduğunu iddia etmişti. Fakat gerçek çok kısa süre sonra kendi ağzıyla paylaştığı videolarda ortaya çıkmıştı. Son olarak HDP Milletvekili Gergerlioğlu, Benli için özel bir basın toplantısı yaptı. Toplantıda, ailesinden uzak bir cezaevinde olduğu ve daha yakın bir cezaevine gönderilmesi gerektiğini belirtti. Gergerlioğlu'nun açıklamasının ardından gözler bir defa daha Benli'nin kim olduğuna çevrildi. Peki, Erkan Benli kimdir?

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevinde bulunan Erkan Benli'nin ailesinin yanına gönderilmesi isteğiyle TBMM'de açıklama yaptı. Gergerlioğlu, "Mahpus Erkan Benli’nin annesi bize başvurdu. Espiye Cezaevi’nde anne Kocaeli’de oturuyor, gidip gelmesi çok zor o yüzden nakil talepleri var, böyle binlerce talebi çok önemli bulduğumuz için burada aktarmak ve çözüm bulmak istiyoruz." sözleriyle Adalet Bakanlığından istekte bulundu.

SİVİL OLDUĞUNU İDDİA ETMİŞTİ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teslim olan ve kendisiyle gerçekleştirilen ilk görüşmede, "sivil olduğunu, eylemlere katılmadığını" öne süren Erkan Benli'nin, gençlere, terör örgütüne üye olmaları için çağrı yaptığı belirlenmişti.

Güvenlik kaynakları, Nusaybin'de 27 Mayıs'ta teslim olan 3 teröristten birisi olan "Civan" takma isimli Erkan Benli'nin yalanını açığa çıkaran görüntüleri yayınladı.

EYLEMLERE KATILMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Buna göre, söz hususu teröristle, teslim olmasının ardından gerçekleştirilen ilk görüşmede Benli, "sivil olduğunu ve eylemlere katılmadığını" söyledi.

"Devlete karşı herhangi bir kin ya da kötü sözüm olmadı." ifadelerini kullanan Benli, "Ben bir sanatçıyım. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eğitiminden geçmiş biriyim. Yeri geldiğinde Türk halkının, yeri geldiğinde Kürt halkının yanında oldum. Videolarım var. Amacım, kolektif bir yaşam ortamında huzurlu, kardeşçe ve barış içerisinde yaşayalım." açıklamasını yaptı.