Batman’da Mevlid Kandili coşkusu yaşandı

Batman’da Mevlid Kandili coşkusu yaşandı
Batman İl Müftülüğü tarafından Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem’in dünyaya teşrifinin yıl dönümü münasebetiyle bir program düzenlendi....

Batmanlılar, kandil dolayısıyla kentteki camilere akın ederek okunan mevlid ve seslendirilen ilahilere eşlik etti, salavatlar getirdi.

Batman Merkez Gültepe Mahallesi Hüsnü Genç Camii'nde düzenlenen programda il müftülüğü vaizlerinden Abdurrahman Men, Abdülaziz Uluışık ve Cami İmamı Ümit Adım tarafından Kürdçe, Türkçe ve Arapça mevlid ve kasideler okunup ilahiler seslendirildi.

Batman İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Tahir Pekim ise günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı.

Kandil dolayısıyla camiye gelerek duygularını paylaşan Recep Adım, “Bugün Peygamber Efendimizin doğduğu gündür. Bugün bütün Müslümanlar için güzel bir gündür. Bugünün önemini kavrayabilmek için evlerimizden çıkıp camiye geldik. Camide Kur’an-ı Kerim, mevlid, ilahiler okunup sohbetler ediliyor. Bugün bol bol dua etmemiz lazım. Bütün Müslüman aleminin Mevlid Kandili mübarek olsun.” dedi.

Vatandaşlardan Münir Yıldırım, “Peygamber Efendimizin doğduğu gündür. Bu vesileyle insanlar bir araya geliyor. Bu devirde insanlar edeplerini bozmuşlar ve edep diye bir şey kalmamış. İslam’da en güzel şey edeptir.” şeklinde konuştu.

Peygamberimizin hayatını okuyarak hayatımıza tatbik etmemiz gerektiğini ifade eden Ramazan Büdür ise şunları söyledi: “Mevlid Kandili dolayısıyla camiye geldik. Biz bu geceleri çok kutluyoruz ama maalesef bu kandil gecelerinden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Böyle kandil gecelerinde Peygamberimizin hayatını okuyup, anlayıp hem hayatımıza hem de çocuklarımıza anlatıp tatbik etmemiz lazım.”(İLKHA)