Benzine yapılan zamdan sonra İETT ücretlerine zam mı geliyor?

Benzine yapılan zamdan sonra İETT ücretlerine zam mı geliyor?
İstanbulluların sıklıkla kullandığı İETT'ler mazota yapılan zamlar sonrası fiyatın artıp artmayacağını merak ediyor. İBB yetkilisi Murat Ongun, akaryakıt fiyatlarına son 3 günde 4.5 lira zam gelmesine tepki göstererek, "Sadece son 3 günde mazotun litre fiyatı 4.5 lira arttı. İETT otobüsleri 1 günde 600.000 litre mazot tüketiyor'' sözlerini kullandı. Ongun'un bu açıklaması, ''İETT'ye zam mı yapılacak?'' sorusunu akıllara getirdi.

 Son zamlar ile motorinin litre fiyatı 27.12 TL olurken, Murat Ongun'un paylaşımı İstanbul'da toplu taşımayı kullananları meraklandırdı.

"1 GÜNDE 600.000 LİTRE MAZOT TÜKETİLİYOR"

İBB yetkilisi Murat Ongun sosyal medya hesabından , ''Mazota bu gece yarısı gelecek zamla; sadece son 3 günde mazotun litre fiyatı 4.5 lira artmış olacak. İETT otobüsleri 1 günde 600.000 litre mazot tüketiyor'' dedi. Ongun'un bu paylaşımı İETT'ye yakın zamanda zam yapılabileceği iddialarını da güçlendirdi.

İETT'YE NE ZAMAN ZAM YAPILMIŞTI?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) bu yılın nisan ayında olağanüstü toplantısında; elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş, minibüs ve servis ücretlerine yüzde 40 zam teklifi kabul edilmişti. Bu zammın ardından İstanbul'da elektronik bilet fiyatı 7,67 TL ,öğrenci indirimli bilet ücreti 3,74 TL olmuştu.