Erdoğan'ın açıkladığı Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı nedir, ne zaman kurulacak?

Erdoğan'ın açıkladığı Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı nedir, ne zaman kurulacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulacağını açıkladı. Peki Cemevi Başkanlığı nedir, ne iş yapacak? Cemevleri ibadethane mi oluyor? Alevi dedelerine maaş bağlanacak mı, memur sayılacaklar mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi'nde yapılan Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında kurulacak Kültür ve Cemevi Başkanlığı bütün cemevlerinin yönetimini yapacak.

Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın ve onların ibadet yerlerinin bütün konularının takibini yapacak kurumsal bir yapı kuruluyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında Kültür ve Cemevi Başkanlığı bütün cemevlerinin yönetimini yapacak. Cemevi hizmetlerinden eğitim faaliyetlerine dek kamu güvencesi ve desteği ile süreçler yürütülecek.

ALEVİ LİDERLERE KADRO VERİLECEK

Cemevlerinde erkan hizmetlerini yapmaktan sorumlu kişilere bu kurumsal yapı içinde kadro verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde bu açıklamaları yaptı. Erdoğan açıklamasında “Kültür Bakanlığı bünyesinde Cemevi Başkanlıkları kuruldu.” ifadelerini kullandı.

Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, muhtarlıklara, derneklere, belediyelere, federasyonlara bağlı cemevlerinin hepsinin yönetimini yapacak.