Yenilenmiş telefon nedir, alınır mı?

Yenilenmiş telefon nedir, alınır mı?
Yenilenmiş telefon ne demek? Yenilenmiş telefon alınır mı, güvenilir mi? Yenilenmiş telefon satan firmalar hangileri? EasyCep güvenli mi?

EasyCep güvenilir mi, yenilenmiş telefon alınır mı, güven olur mu, sorun çıkar mı, telefon al-sat bayilik durumu? Yenilenmiş telefon alınır mı, yenilenmiş iPhone, Samsung Galaxy, Redmi, OPPO telefonlar alınır mı, piyasada bu işi yapan şirketler güvenilir mi, ne kadar güvenilir? Bu sorular vatandaşlar tarafından sıkça soruluyor. İşte cevapları...

Akıllı cep telefonu sektöründe bilindiği gibi giderek büyüyen bir ikinci el pazarı var. Günden güne yeni modelleri piyasaya sunulan akıllı cep telefonlarının eski modelleri haliyle ya satışa çıkartılıyor veya atıl hale geliyor.

İKİNCİ YENİ MODELİ 

Bu durumu yorumlayan akıllı girişimciler ülke dışında uzun senelerdir uygulanan "ikinci yeni" modelini Türkiye'de uygulamaya koyuldular.

İkinci yeni modelinde, ikinci el cep telefonları alınıp elden geçiriliyor; güzelce onarılmasının ardından pırıl pırıl bir biçimde ve yeni üretilmiş kutularda tekrar satılıyor. Tabii ki sıfır modellerinden çok daha ucuza... Peki, EasyCep güvenilir mi, yenilenmiş telefon alınır mı, yenilenmiş iPhone, Samsung Galaxy, Redmi, OPPO telefonlar alınır mı?

ÇOK FAZLA İŞLEM YAPILIYOR

Kullanılmış eski telefonlar ya da bozulan telefonlar, hem donanım hem de yazılım açısından bazı işlemlerden geçiyor. Telefonlara uygulanan işlemler sonucunda, telefonlar yenilenerek satışa çıkabiliyor. Yenilenmiş telefonlarda, birçok farklı işlem gerçekleştiriliyor. Özellikle donanım özellikleri yükseltilerek, cihazların daha fazla performans vermesi sağlanıyor.

Piyasada hali hazırda bilinen firmaların başında EasyCep geliyor.

EASYCEP GÜVENİLİR Mİ?

2018 senesinden bu yana yenilenmiş telefon satışı gerçekleştiren ve bu işi Türkiye’ye ilk taışyan firma olarak bilinen EasyCep, kurumsal ve güvenilir bir şirket olarak biliniyor.

Devletin kontrolü altında gerçekleştirilen yenilenmiş telefon satış işinde en az 1 sene garanti mecburiyeti var.

Yani yenilenmiş cep telefonu aldığınız zaman cihazınız 12 ay süresince EasyCep garantisi altında oluyor.

Herhangi bir problem yaşadığınızda telefonu servise yollayabiliyorsunuz.

Cihazı beğenmemeniz durumunda ise 14 gün içerisinde iade yapılabiliyor.

İade sürecinde kargo ücretini de EasyCep veriyor.

TEKNOSA DA SEKTÖRE GİRDİ

Öte yandan sektöre Teknosa'nın da gireceği haber geldi. Teknoloji devi Teknosa da ilerleyen günlerde yenilenmiş cihazlarını satışa sunacak.