4. Dünya Göçebe Oyunları, İznik'te başladı! 30 ülkeden 74 sporcu mücadele edecek

4. Dünya Göçebe Oyunları, İznik'te başladı!  30 ülkeden 74 sporcu mücadele edecek
Dünya Etnospor Konfederasyonunca dördüncüsü Bursa'nın İznik ilçesinde düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları'nın ilk gününde, atlı okçuluk müsabakaları başladı.

İznik Gölü kıyısında gerçekleştirilen oyunlar kapsamında Türklerin ata sporlarından olan ve dünya geleneksel okçuluk literatürüne "Kabak atışı" adıyla geçen geleneksel okçuluk yarışlarında 30 ülkeden 74 sporcu mücadele ediyor. 4. Dünya Göçebe Oyunları'nın düzenlendiği etkinlik alanına gelen Bilal Erdoğan, Türkiye'nin bu tür uluslararası organizasyonlarda başarılı bir ülke olduğunu söyledi.

30 ÜLKEDEN YARIŞMACI VAR

Organizasyonun ilk 3'ünün Kırgızistan'da gerçekleştirildiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Kırgız dostlarımız çok büyük gayretle başarılı işler yaptılar Issık Göl'ün kenarında. Şimdi bizim İznik Gölü'nün kenarında olmamızın da bununla ilişkisi var. Bir yandan Issık Göl'e benzeyen büyük göl olması, ecdadımızın, atalarımızın bu tür büyük göllere bereketinden dolayı ululuk atfetmesi; bunları düşündüğümüz zaman İznik seçildi. Bir yandan İznik'in güzelliği her türlü etkinlik için muhteşem. Gerçekten görülmesi, tanınması gereken bir yer. Tarihi zenginliği ortada. Hem Bizans'a hem Selçuklu'ya hem Osmanlı'ya başkentlik yapmış, çini sanatının en güzel örneklerinin verildiği yer. Eşrefoğlu Rumi gibi Davud-i Kayseri gibi inanç büyüklerimizin metfun olduğu şehrimiz."