Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarına çıkacak

Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarına çıkacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre, eevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının hafta sonunda artarak, hafta başından itibaren mevsim normalleri civarına çıkmasının tahmin edildiği belirtildi....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz (Bolu hariç), Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya'nın kuzeyi, İstanbul’un Anadolu yakası, Konya, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Doğu Akdeniz'in orta ve doğu Toroslar mevkii, Antalya'nın kuzeydoğusu, Adana’nın kuzey çevreleri ve Hatay’ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Doğu Karadeniz, Ordu, Kars ve Ardahan çevreleri ile Samsun’un doğu, Erzurum’un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının; İç Anadolu'nun doğusunda 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Karadeniz, Ordu, Kars ve Ardahan çevreleri ile Samsun’un doğu, Erzurum’un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgâr vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. 

Rüzgârın; Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. (İLKHA)