Yaşadıklarını kara kalemle çizmiş! Rize'de tacize uğrayan lise öğrencisi kendini tavana asarak intihar etmek istedi!

Yaşadıklarını kara kalemle çizmiş!  Rize'de tacize uğrayan lise öğrencisi kendini tavana asarak intihar etmek istedi!
Rize’de 16 yaşında olan lise öğrencisi genç kız kendini iple tavana asarak intihar girişiminde bulundu. Genç kızın intihar etmek istemesinin altından cinsel istismar çıktı. Ailesi 16 yaşındaki kızı son anda kurtarırken ölümden dönen genç kızın yaşadıklarını kağıda çizdiği görüldü. Kızın odasında kendi el çizi olan resimlerin bulunmasının ardından cinsel istismar olayı ortaya çıktı. Yaşadığı travmayı kağıda döken ve karakalem çizimler yapan G.E., hayatına son vermek istedi.

Rize’de yaşayan lise son sınıf öğrencisi 16 yaşındaki G.E., iddiaya göre, 7 ay önce okul servisi şoförü olan akrabası, evli ve 2 çocuk babası olan K.E. tarafından sözlü ve fiziki tacize uğradı. Serviste kimsenin olmadığı anlarda kızı taciz eden K.E., yaşananları kimseye anlatmaması için G.E.’yi tehdit etti. Tacizlerine daha fazla dayanamayan 16 yaşındaki G.E., yaşadıklarını anlattığı okul arkadaşları durumu okul idarecilerine bildirdi. İdarecilerin bilgi verdiği ailenin suç duyurusu üzerine servis şoförü K.E. gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı. Daha sonra K.E.’ye ev hapsi kararı verildi.

TACİZCİYE SADECE EV HAPSİ KARARI VERİLDİ

Yaşadıklarının etkisinden kurtulmaya çalışan 16 yaşındaki G.E., iddiaya göre, bu kez de başından geçenleri anlattığı akrabası B.E. tarafından olayları konuşmak üzere çağırıldığı evde cinsel istismara uğradı. Bir süre korktuğu için yaşadıklarını kimseye anlatamayan G.E., geçtiğimiz hafta yaşadıklarını ailesine anlattı. Aile, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başlatılırken, 16 yaşındaki G.E., yaşadıklarının etkisiyle 20 Eylül'de evde kendisini iple tavana asarak, intihara kalkıştı. G.E.’nin sesleri duyan anne ve babası son anda yetişmesi ile kurtarıldı. Ailenin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesi sonrası ambulansla Rize Devlet Hastanesi 'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan ve psikolojik destek verilen G.E.'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Olay sonrası, B.E., savcılığın talimatı üzerine jandarma ekipleri tarafından tutuklanarak gözaltına alındı. G.E. hakkındaki adli muayene raporu Adli Tıp Kurumu tarafından düzenlenerek, savcılığa gönderildi. B.E., ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.
Yaşadıklarını resimlerle yanstımış

GENÇ KIZIN ÇİZDİĞİ RESİMLER ORTAYA ÇIKTI

G.E.'nin yaşadığı taciz ve cinsel istismar olaylarını resimlere yansıttığı ortaya çıktı. Kendisine taciz ve cinsel istismarda bulunanları 'Joker' filminin karakteri ile yansıtan G.E.'nin, resimlerinde intihar eden, bir köşede korkulu bekleyen kız figürlerine yer verdiği görüldü. Kızın resimlerine ayrıca 'Yorgunluk sadece bedende olmaz, en çok da yüreklerde, hayallerde, umutlarda olur' notu düştüğü görüldü.

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Yaşadıklarını anlatan G.E., "Bana yönelik servis şoförü K.E.'nin tacizleri oldu. Kardeşimin okula gelmediği zamanlarda arabada yalnız olmamdan faydalandı. Okulla ev arasında uzun bir mesafe var ve bunun 10-15 dakikalık kısmı ormanlık alandan geçiyor. Servisin arka kapısının açılmadığını söyleyerek ön koltuğa, yanına oturmamı söylüyordu. Yol boyunca taciz ediyordu. Bu tacizleri arkadaşlarıma anlatınca onlar da okul yönetimine ve aileme bildirdi. O kişiye, ev hapsi cezası verildi. Ben yaşananları akrabam B.E.'ye anlattım. O da yüz yüze konuşmak için beni arkadaşının evine çağırdı. Önce bu taciz olayını konuştuk sonrasında bana cinsel istismarda bulundu. Beni 'Yaşananları herkese anlatırım' diyerek tehdit etti ve başka bir gün ikinci kez bunu yaptı. Yaşadığım bu süreci resme döktüm. Kimseye anlatamadığım için de yaşadığım o süreci resimlerle dile getirdim. Bu süreç içerisinde ailemin değerini çok daha iyi anladım. Ailemin desteği ile ben yaşadıklarımla mücadele etmeyi öğrendim. Yaşanan bu tür olumsuzluklara karşı kimse sessiz kalmasın, sesini çıkarsın, kimsenin yaptığı yanına kar kalmasın" diye konuştu.