Türkiye'de Türklere ev yok! Yabancı ev sahipleri Türk istemiyor

Türkiye'de Türklere ev yok! Yabancı ev sahipleri Türk istemiyor
Türkiye, Türkler dışındakiler için adeta bir ucuzluk cenneti olmaya devam ediyor. Yabancılar ülkeden binlerce ev alırken artık Türklere ev verilmediğiyle ilgili haberler de çıkmaya başladı. Son olayda ev sahibinin evini sadece 'İranlılara' vermek istediğini söylediği iddia edildi.

Suriye, Irak, İran, Afganistan, Pakistan gibi pek çok gelişmemiş ülkeden gelen milyonlarca kaçak göçmenin ikamet ettiği Türkiye, artık Türkler için dezavantajlı bir ülke haline geldi.

Hızla artan enflasyonla beli kırılan Türkler için ev satın almak giderek zorlaşırken yabancılar Türkiye'de çok sayıda ev alabiliyor.

GÜLTEKİN UYSAL AFGAN EV SAHİBİ TARAFINDAN EVDEN ATILDI

Bir süre evvel, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Afgan ev sahibi tarafından İstanbul'daki evinden atılmıştı.

Gültekin Uysal evinden çıkarılmıştı. Ancak tek problem evinden çıkması gereken vatandaşlar değil. Ülkenin pek çok noktasında vatandaşlar artık ev tutamıyor. Çünkü ev sahipleri, "yabancıları" istiyor.

Özel bir firmadan idarecilik yapan bir vatandaş, başlarına gelen dikkat çekici olayı şöyle anlattı:

"Tesis yöneticileri ve idari işler yöneticilerini bir araya toplayacağımız derneğimizin kuruluş çalışmaları devam ediyor. Derneğimizin ismini de belirledik, tüzük çalışmalarına devam ediyoruz. Derneğimize ilk giriş ücreti 100 TL, yıllık üye aidatı ise 180 TL olacak.

Şimdi, logo çalışmaları için ve ayrıca internet sitesi için birilerini arıyoruz. Destek olabilecek kişilerin bana ulaşmasını veya KVKK ya uygun olarak karşı tarafın onayını alarak bilgilerinin iletilmesini rica ediyorum. Bir yandan da normal işlerimiz devam ediyor.

"EV KİRALAMANIN BEDELİ 210 BİN TL"

Yaşadığım çok ilginç, bir o kadar üzücü durumu paylaşmak istedim. Bir yöneticim için Ümraniye'de bir AVM yakınındaki siteden 2+1 kiralık ev bakıyorum. 2+1 evin kiralık fiyatı aylık en az 15.000 TL... Üstelik bunu aylık değil, yıllık istiyorlar. Yani 180.000 TL tutarı peşin ödemenizi istiyorlar. Bitti mi? Tabi ki hayır... En az 2 aylık, bazen 3 aylık kira bedelini depozito olarak istiyorlar. O siteden ev kiralamanın ilk bedeli oluyor size 210.000 TL ...

Bir de son zamanlarda kira sözleşmesinin yanında 'tahliye taahhütnamesi' isimli bir belge imzalatıyorlar. Neden? Çünkü sözleşmede tüfe oranı kadar zam yazıyor ya, onu uygulamamak için belli bir tarihte boşalttırıp o günün güncel kira bedellerinden müşteri bulmayı hedefliyorlar.

"EVİ SADECE İRANLILARA VERMEK İSTİYOR"

Asıl üzücü tarafa geleyim. Diğer siteleri bilmiyorum ama bu sitedeki evlerin çok büyük çoğunluğunu yabancılar almış. Araplar, iranlılar vs... Dün bir yeri beğendik kiralamak istedik. Şartları da kabul ettik... Emlakçı 'Mal sahibine sorup haber vereyim' dedi.

3-4 saat sonra haber geldi:

'Mal sahibi evi sadece iranlılara vermek istiyor' dedi emlakçı.

Kendi ülkemizde 'istenilmeyen' konumuna düştük. Gerçekten üzücü bir durum. Diyecek başka bir şey yok."