Proje imam hatiplere rağbet her geçen gün artıyor

Proje imam hatiplere rağbet her geçen gün artıyor
​Adıyaman Türkiye Odalar ve Barolar Birliği Kız Anadolu İmam Hatip proje okul Müdürü Muzaffer Şimşek, imam hatip okullarına rağbetin her geçen gün arttığını belirtti....

Şimşek, imam hatip okullarının dışarıdan anlaşıldığı gibi değil İslami eğitimin yanı sıra akademik eğitimde de önemli noktada yer aldığına değindi.

"Bu yıl hem ortaokul hem de lise okullarımıza çok güzel bir rağbet oldu"

Okul Müdürü Şimşek, imam hatip okulları hakkında yaptığı değerlendirmede, "Öğrencilerimizi sınavla alıyoruz. Ortaokul bölümüne öğrenci almak için yaptığımız sınava 650 öğrenci başvurdu. Biz bu öğrencilerden sadece 60'ını alabildik. Aynı durum lise okulumuz için de geçerlidir. LGS sonuçlarına göre yapılan tercihlerle okulumuza çok büyük bir rağbet olduğunu gördük. Hem imam hatip hem de akademik derslerin verilmesi hasebiyle sosyal, kültürel ve ahlaki anlamda öğrencilere ihtiyaç duydukları donanımları burada sağlamak mümkün. Bu yüzden öğrencilerin bu anlamda çok güzel rağbetleri var." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin hak ettikleri alanlarda iş bulmaları için çalıştıklarını dile getiren Şimşek, "Yıl içerisinde akademik anlamda bir öğrencinin sınavlara en güzel şekilde hazırlanabilmesi için deneme sınavları, kamplar, soru çözümleri ve öğrenciyi bire bir takip etmek suretiyle onun ileride gireceği üniversite sınavına hazırlığı için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Biz bu anlamda bir devlet okulundan beklenen performansın üzerinde bir performansla bütün öğrencilerimizi en güzel şekilde yetiştirip onların ileride hak ettikleri mesleklere ulaşmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

"Öğrencilerimizi kendileriyle barışık bireyler olarak yetiştiriyoruz"

Şimşek, öğrencilerin maneviyatını öncelediklerine vurgu yaparak, "İmam hatip okulu olduğumuz için öğrencilerimizin sadece akademik başarıları için değil, aynı zamanda onları genel anlamda hayata hazırlamak, kendileriyle, çevreleriyle barışık daha da önemlisi Allah'la barışık birer insan olmaları için ihtiyaç duydukları kazanımları da sağlamak suretiyle onların burada mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrılmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Birçok öğrencimiz güzel bölümlere yerleşti"

Üniversite yerleştirme sonuçlarının da çok güzel olduğuna değinen Şimşek, "Yıllardır imam hatiplerle ilgili hiç konuşulmayan, akla gelmeyen sonuçlarımız oldu bu yıl. Genel anlamda 60'ın üzerinde öğrencimiz çok güzel yerlere yerleşti. Bunların 14'ü tıp fakültesi- ki bunların içerisinde Türkiye'de kendi alanlarında ilk bine giren 3 tane öğrencimiz vardı.-  onun haricinde rağbet gören diş hekimliği, hukuk, mühendislik fakültelerinde ve diğere alanlarda sayı olarak da kalite olarak da çok güzel sonuçlar elde ettik. Buraya gelmek isteyen her öğrencimiz gönül rahatlığıyla gelebilir. Bu okullara gelip de keşke gelmeseydim diyen hiçbir öğrencimiz yok. Çok mutluyuz böyle öğrenciler yetiştirdiğimiz için." dedi. (İLKHA)