HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı: Kaderine terkedilen sokak eğitim yuvası olarak hizmete açılsın

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Kavaklı: Kaderine terkedilen sokak eğitim yuvası olarak hizmete açılsın
​Elâzığ'da yaşanan 24 Ocak 2020 depreminden sonra inşa edilen 80'ler Sokağını gezen HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ve beraberindeki heyet, kaderine terkedilen sokağın durumunu kamuoyu ile paylaştı....

2020 yılı ocak ayında yaşanan 6,8 büyüklüğündeki Elâzığ depremi sonrası büyük paralar harcanarak inşa edilen 80'ler Sokağı, şimdilerde metruk ve kaderine terkedilmiş durumda.

Sokağı gezen HÜDA PAR Elâzığ İl Başkanı Kavaklı ve beraberindeki heyet, temsili olarak yapılan mekanların bir kısmının yakılmış, neredeyse tamamının camlarının kırılmış olduğunu söyledi.

Sokakta gördükleri manzaraları değerlendiren Kavaklı, "24 Ocak 2020 Elâzığ depreminden sonra Seksenler Sokağı inşa edildi. Bu alan, deprem sonrası Elâzığ halkına sözde moral olması için temsili bir mekân olarak inşa edildi. Maalesef bu mekân inşa edildikten sonra kaderine terk edildi. Burada temsili olarak yapılmış mekânların bir kısmı yakılmış ve tamamının camları kırılmış, metruk hale getirilmiştir. Onca harcanmış para ve yapılmış masrafa yazık değil mi?" diye sordu.

Buranın yeniden imar ve şekillendirilmesi için iki önerilerinin olduğunu söyleyen Kavaklı, "Bunlardan biri Elâzığ'ın kültürünü ve değerlerini yansıtacak 'Kürsübaşı' etkinliklerinin yapılacağı bir alana dönüştürülmesi, ya da; Güneykent Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bu mekanın eğitim yuvasına dönüştürülmesi.

Güneykent Mahallesi bilindiği üzere depremden sonra TOKİ tarafından yapılan konutların bulunduğu alandır. Burada eğitim konusunda okullara ihtiyaç vardır. Güneykent Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarımızın çocukları için okul öncesi eğitimlerini almaları bakımından bir eğitim yuvası haline getirilirse mükemmel bir şekilde hizmet verecek ve buradaki ihtiyacı karşılayacaktır." dedi. (İLKHA)