MUHARREM ERKEK: BİZ YOKSULLUĞU YENECEĞİZ, YOKSULLUĞU YÖNETMEYECEĞİZ

MUHARREM ERKEK: BİZ YOKSULLUĞU YENECEĞİZ, YOKSULLUĞU YÖNETMEYECEĞİZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Milyonlarca asgari ücretli, 30 milyonun üzerinde ücretli çalışanımız var. Bunun yüzde 60’ı, yani 16-17 milyonu asgari ücretli. Neredeyse 50 milyona yakın insan derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakıldı. Yoksulluk bu toprakların, bu memleketin kaderi d...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Milyonlarca asgari ücretli, 30 milyonun üzerinde ücretli çalışanımız var. Bunun yüzde 60’ı, yani 16-17 milyonu asgari ücretli. Neredeyse 50 milyona yakın insan derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakıldı. Yoksulluk bu toprakların, bu memleketin kaderi değil. Biz yoksulluğu yeneceğiz, yoksulluğu yönetmeyeceğiz. Bu topraklarda yoksulluğu mutlaka bitireceğiz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Çanakkale milletvekili Muharrem Erkek, CHP Elazığ İl Başkanlığı’nda CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile birlikte bugün basın toplantısı düzenledi. Erkek, “Meclis tatildeyken de CHP hiç aksatmadan çalışmalarını, grup toplantılarını devam ettirdi. Son grup toplantımızı da Genel Başkan özellikle Elazığ’da yapmak istedi. Genel Başkanımızın Elazığ’a ve bölgeye büyük önem verdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Muharrem Erkek’in konuşması özetle şöyle:

Cumhuriyet tarihimizin en ağır, en derin ekonomik ve siyasi krizini yaşıyoruz. Bunun sorumlusu, bugün ülkeyi yönetenler. Bunun temel sorumlusu, temel sebebi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altında yaratılan keyfilik ve hukuksuzluk. Siz demokrasinin sacayağı olan yasama, yürütme ve yargı erklerini, bu üç gücü bir elde toplarsanız her şeyi mahvedersiniz. Parti genel başkanlığı yoluyla devlet ve hükümet yönetirseniz işte sorunlar bu şekilde ağırlaşıyor. Adalet yok oldu. Çünkü kuvvetler ayrılığının olmadığı yerde hukuk devlet olamaz…

Milyonlarca asgari ücretli, milyonlarca emekli, milyonlarca işsiz, genç, ev kadını. Neredeyse 50 milyona yakın insan derin bir yoksullukla karşı karşıya bırakıldı. Yoksulluk bu toprakların, bu memleketin kaderi değil. Biz yoksulluğu yeneceğiz, yoksulluğu yönetmeyeceğiz. Bu topraklarda yoksulluğu mutlaka bitireceğiz.

“KAYNAKLAR VATANDAŞLAR İÇİN DEĞİL YANDAŞLAR İÇİN KULLANILIYOR”

Ülkemizin sorunları çok ağır ama çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Kaynakları olan, nitelikli gençleriyle, girişimcileriyle, müteşebbisiyle, kadınıyla Türkiye 85 milyon büyük bir ülke. Ama kaynaklar vatandaşlar için değil yandaşlar için kullanılıyor. AKP hükümetleri, 21 yıldır tek başlarına yönetiyorlar. Kullandıkları toplam kaynak 2,5 trilyon doları geçti. Ama 1923’ten 2002’ye, AKP’nin iktidar olduğu tarihe kadar bakın. Bütün Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin kullandığı toplam kaynak 713 milyar dolar. Kamu-özel iş birliği projeleri için hazineden tek bir kuruş çıkmıyor, diyorlar. Nerede bu paralar ve kaynak? Bunların hepsi ilk seçimden sonra, iktidarımızda hukuk içerisinde tabii ki incelenecek.

“İLK SEÇİMDE MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI, TÜRKİYE’NİN 13. CUMHURBAŞKANI OLACAK”

İlk seçimde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak.  Türkiye rahat bir nefes alacak. Yeni Cumhurbaşkanımız, yeni Meclis, yeni bir yönetim anlayışı, yeni bir siyaset kültürü. Dört Ayaklı Çözüm Stratejimizi genel başkanımız sürekli anlatıyor. Birinci ayak demokrasi-demokratik hukuk devleti. İkinci ayak üreten Türkiye. Tarlada üreteceğiz, sanayide üreteceğiz, üniversitelerimiz bilgi üretecek. Üçüncü ayak güçlü sosyal devlet. Dördüncü ayak sürdürülebilirlik.

“SİYASET BİR ZENGİNLEŞME ARACINA DÖNÜŞTÜ”

İlk bir haftada yapacaklarımız dahi belli. Türkiye’nin 13 cumhurbaşkanının ilk imzalayacağı genelge; ‘Kamuda İsrafın Önlenmesi Genelgesi’ olacak. Kamudaki saltanat süreci, araç saltanatı bitecek. Şatafat da bitecek, israf da bitecek.  İlk imzalayacağı kararname ‘Strateji ve Planlama Teşkilatı Kararnamesi’ olacak. 2011 yılında Devlet Planlama Teşkilatını kapattılar. Sorunlarımız her geçen gün ağırlaşıyor. Tarımda da planlama, eğitimde de planlama, sanayide de. Her alanda planlama olacak. O planlama teşkilatının içerisinde A Partisinden, B Partisinden değil, Türkiye’nin en liyakatlı kadroları görev yapacak. İlk çıkartacağımız kanun ‘Siyasi Ahlak Kanunu’ olacak. Neden siyasi ahlak kanunu? Çünkü bugün maalesef siyaset bir zenginleşme aracına dönüştü. Siyasette de kirlenme çok büyüdü. Bunun hepsini düzelteceğiz.

“ESNAFIMIZIN BORÇ FAİZİNİ SİLECEĞİZ, TÜRKİYE BÜYÜK BİR ÜLKE ESNAFTAN ALACAĞI FAİZE İHTİYACI YOK”

İlk bir haftada esnafımızın gerek esnaf kefaletten gerek Halk Bankası'ndan aldığı kredilerin faizleri tamamen silinecek. Esnafımız rahat bir nefes alacak. Anaparalar da yeniden yapılandırılacak. Türkiye çok güçlü ve büyük bir devlet esnaftan alacağı faize ihtiyacı yok. İlk bir haftada çiftçimizin Tarım Kredi Kooperatifleri’nden ya da Ziraat Bankası'ndan kullandığı kredilerin faizleri tamamen silinecek. Ana para yapılandırılacak, çiftçimiz de rahat bir nefes alacak.

“BİZİM DERDİMİZ, BU MEMLEKETTE HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMESİN”

Güven ve itibarını bir iktidar kaybettiyse, o iktidar hiçbir sorunu çözemez. O nedenle bize katılın diyor Genel Başkanımız. Bize katılın. CHP, dünyanın en köklü 5 partisinden biri. Bizim köklerimizde cumhuriyet ve demokrasi var, adalet var. Sosyal demokrasi var. Onun için bize katılın diyor Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Çocuklarımızın geleceği için, gelecek kuşaklar için verdiğimiz mücadelede bize katılın diyor. Tek adam rejimine karşı, bu adaletsiz düzene karşı mutlaka demokrasiyi ve adaleti bu topraklarda tesis edeceğiz. Bizim derdimiz, bu memlekette hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Her çocuk iyi beslensin. Üniversiteli gençlerimiz yurt sorunu, barınma sorunu yaşamasın. Bunların hepsini çözeceğiz. Ve biz inanıyoruz ki ilk seçimde, otoriter sistemden, keyfilikten, adaletsizlikten, hakkaniyetsizlikten yana olanlar değil, ilk seçimde demokrasiden yana olanlar kazanacak.”