BÜ Rektörü Demir, TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu’nu ziyaret etti

BÜ Rektörü Demir, TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu’nu ziyaret etti
Batman Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından enerji alanında pilot üniversite seçilmesinin ardından alandaki çalışmalarına devam ediyor....

Enerji alanında önemli görüşmeler gerçekleştiren Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu’nu ziyaret etti.

15 Eylül 2022 tarihinde TÜPRAŞ Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen ziyarette karşılık iş birlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

“Enerjinin merkezi olan üniversitemiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Genel Müdür Yelmenoğlu’na üniversitede enerji alanında yapılan çalışmaları anlatan Rektör Demir, başta petrol olmak üzere Batman’da bulunan yeraltı ve yerüstü kaynaklarının daha verimli kullanılması için Batman Üniversitesinin kurum ve kuruluşlara akademik ve bilimsel katkılar sunmaya hazır olduğunu belirtti.

Batman Üniversitesi ve TÜPRAŞ iş birliğinde başlatılan “Genç Beyinlerde İnovasyon ve Kadın Gücü Girişimcilik Programı” ile öğrencilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerinin hayata geçirilebilmesi için önemli bir adım attıklarını vurgulayan Rektör Demir, bu proje sayesinde özellikle kız öğrencilerin teknoloji ve inovasyona yönelmelerine imkân sağlandığını kaydetti.

Batman Üniversitesinin, Öğrencilerinin hayatlarına önemli katkılar sunmaya çalıştığını ifade eden Demir, Batman Üniversitesinin şehrimizin ve bölgemizin gelişimi için gerekli çalışmaları yürütmeye devam edeceklerini belirtti.

Batman Üniversitesinin çalışmalarını ve Rektör Demir’in girişimlerini yakından takip ettiklerini dile getiren TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, nazik ziyaretinden dolayı Rektör Demir'e teşekkür ederek başarı dileklerinde bulundu. (İLKHA)