ÖĞDER: Eğitimde öncelik ahlak ve maneviyat olmalıdır

ÖĞDER: Eğitimde öncelik ahlak ve maneviyat olmalıdır
​Şuurlu Öğretmenler Derneği, yeni öğretim yılında başta eğitimin niteliği olmak üzere ücretli öğretmenlik sistemi, müfredata yeni derslerin eklenmesi ve öğrenci yetiştirirken dikkat edilmesi gereken hassasiyetlere ilişkin basın açıklaması düzenledi....

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla bir takım yeni düzenlemeler getirilmesi gerektiğine ilişkin basın açıklaması düzenleyen Şuurlu Öğretmenler Derneği Diyarbakır Şubesi, öğrencileri fenni ilimler alanının yanı sıra manevi yönden geliştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi gerektiğine dikkat çekerek, eğitim alanında karşılaşılan bazı aksaklıkların giderilmesi hususunda yetkililere çağrıda bulundu.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan dernek binasında düzenlenen basın açıklamasını Şuurlu Öğretmenler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Sevgili okudu.

Şuurlu öğretmenler derneği olarak bir peygamber mesleği olan bu kutsal görevi icra eden öğretmenlerin, itibarı en yüksek olan meslek guruplarının başında gelmesi gerektiğini savunduklarını belirten Sevgili, "Malzemesi insan olan bu ulvi ve en mühim görev, bilgi ve beceriyi, şefkat ve merhameti, sabır ve fedakârlığı gerektirir. En yüksek maaşların bu emektar ve cefakâr meslektaşlarımıza verilmesini ve ücretli öğretmenlerin kadrolu yapılmasını, her türlü şiddet ve saldırıya karşı korunmasını talep ediyoruz." dedi.

"İfsat yerine nefis terbiyesini esas alan maneviyatçı bir eğitim sistemi tesis edilmeli"

İlkokul ve ortaokul müfredatına "Adab-ı Muaşeret" yani görgü kuralları, el sanatları, tarım ve hayvancılık gibi derslerin konulması önerisinde bulunan Sevgili, "Sınıf öğretmeni meslektaşlarımızdan da özellikle kitap okuma ve günlük tutma alışkanlığının kazandırmasını çok faydalı görüyoruz. Okulların yıllardan beri süregelen fiziki ve teknik eksikliklerine değinmiyoruz bile. Çünkü onlar nicelik eksikliklerdir. Önceliğimiz ahlak ve maneviyattır. Erbakan Hoca'mızın da dediği gibi 'asıl mesele öğrencinin kalbine ne koyduğunuzdur'." ifadelerini kullandı.

Eğitimde "öncelik ahlak ve maneviyattır" diyen Sevgili, şunları ekledi:

Yüz yıl sonrasını düşünüyorsak, iyi bir nesil yetiştirmek zorundayız. Bu neslin, iki kere ikiden önce helal ile haramı öğrenmeli; İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırt edebilecek şekilde eğitilmelidir. İfsat eden eğitim sistemi terk edilmeli, bunun yerine ıslah için acilen nefis terbiyesini esas alan maneviyatçı bir eğitim sistemi tesis edilmelidir. Toplumun kurtuluşu, Hakk'ı üstün tutan nebevi metotla yetiştirilmiş bireylerden geçer. Talim ve Terbiyenin gayesi, iyi ve faydalı bir insan yetiştirmektir. Bu da tüm insanlığın saadetini istemek demektir.

Sevgili, "Bir toplumun maddi ve manevi kalkınması bu sıralardan geçer. Bunun için de Milli Eğitim'in öğretmen ve öğrenci yetiştirirken bu hususları göz önünde bulundurması gerekir. Bizim eğitim anlayışımız; doğrunun, iyi ve güzelin, liyakat ve faydalının, adalet ve merhametin öğretildiği bir nebevi anlayıştır. Allah'tan korkan ve Allah'ın rızası için iş yapan ve insanlığa hizmeti ibadet gören, bilgili ve irfan sahibi nesiller yetiştirmektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)