İYİ Parti'den arka arkaya Mansur Yavaş çıkışı

İYİ Parti'den arka arkaya Mansur Yavaş çıkışı
İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu, Mansur Yavaş'ın adaylığına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Ağıralioğlu, “CHP’nin iç işine karışmak gibi algılanmasından endişe ederek söylüyoruz ama her şeyi konuşmak zorundayız. Biz sahadaki hissiyatın duyulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'li bir isim daha Mansur Yavaş'a dikkat çekti. İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Habertürk’te Fatih Altaylı’nın programına katıldı. Ağıroğlu, Altaylı’nın Mansur Yavaş sorusu üzerine şunları söyledi:

“CHP’nin iç işine karışmak gibi algılanmasından endişe ederek söylüyoruz ama her şeyi konuşmak zorundayız. Biz sahadaki hissiyatın duyulmasını istiyoruz. Bir aday dayatılmamalı, millet duyulmalı. Sayın Kavuncu İstanbul’da duymuştur, başka yerde başka isimler duyulabilir. Bu istişare edilmeli.”

Geçen ay İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da katıldığı bir canlı yayında “Sokakta karşımıza en çok Mansur Yavaş’ın ismi karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca bir Mansur Yavaş iddiası da gazeteci Hulki Cevizoğlu tarafından ortaya atıldı. CNN Türk’te Semiha Şahin’in sunduğu Akıl Çemberi programına katılan Cevizoğlu, İYİ Parti’nin il başkanları toplantısıyla alakalı yorumlarda bulundu.. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı adaylığı ile ilgili “Altılı Masa Yavaş’ı aday göstermezse ben gösteririm” dediğini iddia etmişti.

Cevizoğlu, Akşener ve Yavaş’ın adaylık konusu hakkında görüştüklerini iddia etti.