HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığının “Park Buluşmaları” başladı

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığının “Park Buluşmaları” başladı
​HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, “4. Geleneksel Park Buluşmaları” temasıyla başlayan programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi....

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programın ilki, Hürriyet Mahallesi’ndeki Şerzan Kurt Parkı'nda yapıldı.

Merkez ilçe başkanlığı tarafından son dört yıldır ağustos ve eylül aylarında park programlarının organize edildiği belirtilen açıklamada, “Bu sene de parklarda ‘4. Geleneksel Park Buluşmaları’ adıyla programlar düzenleyeceğiz." denildi.

Sunuculuğunu Enes İmir’in yaptığı programın açılış konuşmasını, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz yaptı.

Programda Kürtçe bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, “Bizler inançlı kimseleriz. Yolumuz İslam’dır. İslam davası da bize adaleti emrediyor. Biz hem hizmete talibiz hem de inancımıza sahip çıkmaya talibiz. Biz hiçbir zaman bir şeyi diğer şeye feda etmeyiz. Yaklaşık 10 yıla yakındır siyasetimizi bu şekilde sürdürüyoruz. Şu ana kadar o inançlarını bırakanlar sözde Kürtlerin haklarını arayanlar, hem hizmeti unuttular hem de birçok felakete neden oldular. Savaş ve kargaşayla siyaset yaptıkları sürece bu halkın başına birçok musibet gelecektir.” diye konuştu.

“İnancımıza uymayan kirli siyaset, halkımızın başına bela getirdi”

Kirli ve inançsızca yapılan siyasetin, halkın başına çok kütü şeylerin gelmesine neden olduğuna dikkat çeken Ramanlı, “Çok değil 8 sene önce gördük ki savaşla, kargaşa ve inançsızca kirli bir siyasetle milletimizin başına çok kötü şeyler geldi. Bugün halka hizmet edeceğiz diyenlerin de bizi ne hale getirdiklerini görüyorsunuz. Çalışan, çalışmasından bir şey anlamıyor. Herkeste geçim kaygısı oluşmuş. Bu memleketimiz fakir ve yoksul bir memleket değildir. Aksine memleketimiz zengindir ama yapılan hırsızlıklar, hileler ve israflar bizi bu yoksulluğa sürükledi.” ifadelerini kullandı.

“Çalışmalarımızdaki temel hedefimiz Rabbimizi razı etmektir”

Programda HÜDA PAR’ın kuruluş amacı ile ilgili bir konuşma yapan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammed Şerif Durmaz, “Partimiz kurulduğu günden bugüne ortaya koyduğu çalışmalarla sisteme alternatif olmaya gayret gösterdi. Bundan sonra da bu düşüncelerle çalışmalarımıza devam edeceğiz. HÜDA PAR olarak bir çalışma yaparken en önemli gayemiz Rabbimizin rızasını kazanmaya çalışmaktır. Çalışmalarımızdaki temel hedefimiz Rabbimizi razı etmektir.” dedi.

“Toplumun bütün sorunlarını kendi sorunumuz olarak görüyoruz”

"Birileri bizi övsün diye siyaset yapmıyoruz" diyen Durmaz, konuşmasının sonunda şunları söyledi. “Siyasetimizdeki temel hedefimiz, dün olduğu gibi bugün de inancımız doğrultusunda sahada çalışmalarımızı yapıyoruz. Sokak sokak, mahalle mahalle, cadde cadde insanlara gidiyor derdimizi anlatıyor ve insanlarımızın dertlerini dinliyoruz. İnanıyoruz ki insanlarımız HÜDA PAR’ın siyaset anlayışını tam olarak anlar ve benimserse toplumda var olan sorunlar çözüme kavuşacaktır. Biz öyle bir medeniyete sahibiz ki toplumun bütün sorunlarını kendi sorunumuz olarak görüyoruz." (İLKHA)