Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 'a Afgan ev sahibi şoku! Evden atıldı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 'a  Afgan ev sahibi şoku! Evden atıldı
Afganistan uyruklu ev sahibinin evinde oturan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal evden çıkmak zorunda kaldı. Afgan ev sahibi, "Afganistan'dan akrabalarım gelecek" diyerek Uysal'a evi boşalttırdı.

Daha önce kirada oturduğunu ve ev sahibinin Afganistan uyruklu olduğunu ifade eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, oturduğu evden çıkarıldı.

Uysal'ın İstanbul'da oturduğu evin Afganlı sahibi, “Afganistan'dan akrabalarım gelecek” bahanesiyle, evi boşaltmasını istedi.

Sözcü'nün haberine göre Uysal'ın büyük kızı Berrin, geçen yıl İstanbul'da Anadolu Lisesi'ni kazanınca annesi Hatice Uysal ile birlikte İstanbul'a taşındı ve Zeytinburnu'nda yaşamaya başladılar.

Uysal, Afgan uyruklu ev sahibi ile TÜİK'in yıllık ortalama kira artışlarına dair anlaşma yapmıştı. Ancak hükümetin bu yıl kiralara yüzde 25'den fazla zam yapılamayacağı kararının ardından ev sahibinin tavırları değişti.

Yüzde 25 zammı beğenmeyen ev sahibi Uysal'ın evden çıkmasını talep etti. Ev sahibi,  “Afganistan'dan akrabalarım gelecek, ev bizim aileye lazım” dedi. DP lideri Uysal, bu gerekçeyi inandırıcı bulmasa da itiraz etmedi, aynı sitede başka bir kiralık daire tuttu. Uysal SÖZCÜ'ye, “Konut sorunu herkesin başında bir dert. Bizim ev sahibi de ‘Almanya'dan oğlum gelecek' misali Afganistan'dan akrabalarının geleceğini söyleyip tahliye istedi, biz de taşınıyoruz'' diye konuştu.